Sunday Smoothie: Papaya Banaan

Eerder vandaag heb ik op Cakes and Pumps een post geschreven over een Mango Kokosmelk Smoothie. Deze smoothie was echt zooooo goed, daar heb ik echt lekker van zitten genieten in het zonnetje buiten. Maar de andere smoothie die ik vandaag voor Cakes and Pumps bedacht had, die is echt niks bijzonders. Het was niet zo slecht dat ik hem niet opgedronken heb, maar ik denk niet dat ik deze ooit nog een keer ga maken. Lees verder voor deze Papaya Banaan smoothie.

De gewoonte om elke zondag smoothies te maken voelt echt goed, deze week alweer voor de 8e keer. De laatste paar weken hebben we best wel veel sociale events zoals feestjes en etentjes gehad. En meestal zeggen we tegen elkaar dat we deze keer echt op tijd naar huis gaan en absoluut niet teveel zullen drinken.;-). Met de drankjes gaat dat dan ook meestal wel goed, een van ons moet rijden en de ander wil niet een totaal wrak op zondag zijn. Haha maar het op tijd naar bed gaan blijft toch een lastig dingetje, dus op zondagochtend ben ik meestal toch redelijk gebroken door te weinig slaap. Gelukkig blijft onze kleine man nog vaak bij een van de oma’s slapen, dus dat scheelt nog enig sinds. Maar door het drinken van smoothies op zondagochtend, voel ik me ‘s ochtends toch al snel veel beter en het doet me mijn lage energie niveau weer snel vergeten. En als de smoothies zo lekker zijn als die van Cakes and Pumps, dan Yummie;-). Maar helaas was dat niet zo met deze papaya smoothie…
Het begon al met de papaya die we gisteren in de supermarkt gekocht hadden. Het was de enige, maar hij zag er nog goed uit. Vanochtend was hij echter toch al een beetje bruin aan 1 kant. We hebben de helft van de papaya in stukjes gesneden voor de Papaya banaan smoothie, waarbij de smaak gelukkig nog prima was. En ook de banaan smaakte normaal.
De Orange juice heb ik in de supermarkt gekocht, je hebt tegenwoordig van die machines waar je met een druk op de knop zelf sinaasappels uit staat te persen. Wij denken echter dat de machines zoveel doorpersen, dat er ook smaak uit de schil meekomt, en dit maakt de orange juice veel zuurder en sterker van smaak. En dat was precies wat je proefde, veel te sterke, veel te zure orange juice, eigenlijk proefde je helemaal geen papaya en banaan meer in de smoothie, alleen maar dikke orange juice.

Ik weet wel dat niet alles wat ik voor mijn blogs uit ga proberen altijd even lekker zal zijn, dus het is ook helemaal niet zo erg dat deze niet zo lekker was. En smaken verschillen, jij vindt de papaya banaan smoothie misschien ontzettend lekker. Dus probeer het uit, dat is de enige manier om erachter te komen. Maar neem dan wel lekkere zelf geperste orange juice, dat zal de smaak zeker ten goede komen!

Het Recept:

Sunday Smoothie: Papaya Banaan

Cakesandpumps
Een smoothie met Papaya, banaan, orange juice en een beetje gember. Probeer verse orange juice te gebruiken die je zelf geperst hebt, dit smaakt het lekkerst.
Porties 1

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 300 gram Papaya Vers of bevroren
 • 1 Banaan
 • 200 ml Orange juice
 • Limoen sap van 1 limoen
 • Gember poeder of vers geraspte gember

Instructies
 

 • Pel de papaya en snijd hem in kleine stukjes.
 • Van de banaan verwijder je ook de schil en deze snijd je in stukjes.
 • Doe alles in de blender, samen met de Orange juice.
 • Rasp wat gember over de ingrediënten. Ik heb ongeveer een halve theelepel genomen, maar bijna geen gember geproefd door de sterke Orange juice smaak. Begin gewoon met een beetje, je kan altijd nog meer toevoegen.
 • Blender alles tot een gladde mix.
 • Doe de mix in een glas, je kunt eventueel je glas decoreren met een stukje papaya, maar dit hoeft natuurlijk niet.
 • De Smoothie is klaar!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Geef een reactie