Cocktail Friday: Fresco 43

Op woensdag en vrijdag ben ik altijd vrij, en natuurlijk in het weekend, want dan is ons bedrijf sowieso dicht. Ik gebruik mijn vrije dagen meestal om te klussen, om creatieve ideetjes uit te werken of om alles te gaan shoppen wat ik allemaal nodig heb voor die ideeën of de klusjes;-). Deze week ben ik alleen maar gaan shoppen. Ik probeer de woonkamer een beetje aan te passen en heb bedacht dat ik daar wel wat dingen in het mosterd geel voor kan gebruiken. Binnenkort zal ik daar ook wat blogs over schrijven op Goodlives, over wat ik allemaal gekocht heb in deze kleur en wat ik gemaakt heb. Nu vond ik het wel zo leuk om dan voor de Cocktail Friday ook maar in deze gele kleur te blijven, dus ik heb een cocktail gemaakt met Licor 43.

Licor 43 is een heerlijk zoete likeur, die gemaakt wordt van 43 verschillende ingrediënten, hiervan is vanille toch wel een van de dominante smaken of in ieder geval geur is flink aanwezig. Na wat zoeken heb ik de cocktail Fresco 43 gevonden op de Licor 43 site.
Licor 43 werd voor het eerst gemaakt aan het begin van de 20ste eeuw door Diego, Angel en Josefina Zamora en hun zwager/man Emilo Restoy Godoy. Ze zeggen een 2000 jaar oud recept van de Romeinen genomen te hebben en daarna gefinetuned. Het rare is wel dat ik in mijn cocktail boekjes lees dat vanille pas ontdekt is in de 16e eeuw en dat is toch geen 2000 jr.;-). Het is natuurlijk mogelijk dat ze deze flavor juist zelf toegevoegd hebben, maar ik denk dat het hele Romeinen verhaal gewoon leuk voor de publiciteit is.
In de jaren 50 werd Licor 43 populair in Spanje en vanaf de jaren 60 zijn ze ook internationaal de markt op gegaan.
Ik heb zelf het drankje een paar jaar geleden pas voor het eerst gedronken in een restaurant. Na het diner en was er meteen weg van.

Voor de Fresco 43 cocktail heb ik eerst het recept van de Licor 43 site gemaakt, alleen hierbij geen bruine suiker maar rietsuiker gebruikt. En zij gebruiken 15 ml groene thee en ik 40 ml.
Dit recept was echt heel lekker, het enige was dat je echt heel veel crushed ijs nodig hebt.
De tweede keer dat ik deze cocktail heb gemaakt, heb ik dan ook iets anders aangepakt, in plaats van crushed ijs heb ik gewone ijsblokjes gebruikt en daarnaast de mix met andere ijsblokjes in een shaker gemixt.
Als je een lepel bij de cocktail gebruikt, dan kun je nadat je cocktail op is, de sinaasappel partjes nog prima opeten. Yummie;-)

Ik vind deze Fresco 43 cocktail echt heel erg lekker, hij is meteen onze Cocktail Top tien van dit moment ingegaan. En wat vind jij ervan? Als je je foto’s op Instagram zet, tag ze dan met #cakesandpumps. Leuk om te zien wat jullie er van gemaakt hebben.

Het Recept:

Cocktail Friday: Fresco 43

Cakesandpumps
Omdat ik per se een gele cocktail wilde maken, is het een heerlijke Fresco 43 geworden, gemaakt met Licor 43. Alleen niet met gecrushed ice, maar met normale ijsklontjes.
Porties 1

Equipment

 • Stamper
 • Shaker

Ingrediënten
  

 • 40 ml Licor 43
 • 40 ml Groene thee
 • Limoen sap halve limoen
 • 1 tbsp rietsuiker
 • 5 sinaasappel partjes
 • 7-8 ijsblokjes
 • Sinaasappel partje voor de decoratie

Instructies
 

 • Neem een Mojito Style glas en doe de sinaasappel partjes erin. Strooi de rietsuiker over de partjes.
 • Stamp de sinaasappel partjes met de rietsuiker tot moes.
 • Maak nu verse groene thee, misschien iets sterker dan je normaal gewend bent.
 • Vul het glas met de ijsklontjes en doe er ook een paar in een shaker.
 • Doe nu de Licor 43, de groene thee en het limoen sap in de shaker bij het ijs en shake het totdat het drankje koud aanvoelt.
 • Giet de mix over het ijs in het glas en decoreer daarna met een partje sinaansappel.
 • Je cocktail is klaar, Proost!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 577 times, 1 visits today)

Geef een reactie