BBQ: Varkenshaas stokjes

Zomer staat bij ons altijd voor heerlijk barbequen, lekker met zijn drietjes, of met vrienden en familie. Bij een bbq horen voor ons stokjes. Dit kan met kip, garnalen, beef of varkenshaas zijn. We proberen steeds nieuwe dingen uit, waaronder deze varkenshaas stokjes.

Zoals gewoonlijk maak ik bij de bbq altijd weer veel te veel. Het maakt ook niet uit met hoeveel mensen we zijn, het is gewoon te veel. Dat komt doorgaans omdat ik niet zo goed kan kiezen wat ik nu allemaal wil maken en omdat we alles ook zo lekker vinden;-)

De stokjes die ik voor deze bbq gemaakt heb, zijn gemaakt van varkenshaas. Ik eet zelf niet zo heel veel varkensvlees omdat ik er niet zo dol op ben. Behalve varkenshaas, dat vind ik dan weer wel lekker.
Met varkenshaas stokjes moet je altijd oppassen dat ze niet te droog of taai worden. Varkenshaas is over het algemeen best wel mals, maar als je de stukjes te groot snijdt wordt het toch weer zo’n bonk vlees.

Daarom snijd ik de varkenshaas altijd eerst in plakjes. De plakjes doe ik in een schaal en die ga ik daarna marineren met (gekruide) olie, knoflookpeper, knoflookpoeder, vleeskruiden en cajunkruiden. Voor de gekruide olie gebruik ik deze olie van Conimex.

Dit laat ik even staan om in te trekken (ongeveer 10 minuten).
Daarna rijg ik de plakjes spiraalvormig om het stokje, je maakt als het ware een soort S met het vlees.

Door op deze manier te rijgen blijft er wat ruimte tussen het vlees, wordt het sneller gaar, maar blijft het ook heerlijk mals en eet je niet zo’n bonk vlees.

Daarna lekker op de bbq!

Ik eet hier zelf geen saus bij, omdat je de kruiden en het vlees dan zo lekker proeft. Daarnaast is het op die manier ook wat lijn vriendelijker, wat natuurlijk ook best fijn is bij bbq;-). Dit gerecht is heerlijk met een zomerse salade van komkommer, tomaat en feta en met een gepofte aardappel.

Het recept:

BBQ: Varkenshaas stokjes

Cakesandpumps
Lekkere varkenshaasstokjes voor op de bbq. Varkenshaas is lekker mals en door het vlees spiraalvormig te rijgen smaakt het nog lekkerder.
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 300 gram Varkenshaas
  • Satestokjes Meestal van bamboe
  • Gekruide olie ongeveer 3 eetlepels
  • Kruiden zoals knoflookpeper knoflookpoeder, vleeskruiden en cajun kruiden.

Instructies
 

  • Snijd de varkenshaas in plakjes. Doe dit van de korte kant, dan krijg je kleinere plakjes die makkelijk te rijgen zijn.
  • Doe de plakjes in een schaal en marineer ze met drie eetlepels olie en de kruiden naar smaak. Ik gebruik zelf altijd vrij veel kruiden.
  • Alles even laten staan om in te trekken (ongeveer 10 minuten).
  • Rijd de plakjes spiraalvormig, dus als of je een S maakt op het stokje.
  • Hierna lekker op de bbq!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie