Sunday Smoothie: Spinazie Peer banaan Bleekselderij

Tot nu toe heb ik alleen maar fruit smoothies gemaakt, dus ik dacht dat het wel eens tijd is om een Groene Smoothie te maken voor Sunday Smoothie, een Spinazie Peer Banaan Bleekselderij Smoothie. Groene Smoothies bevatten naast fruit ook groenten. Dus groene Smoothie geven je nog meer vitamines, vezels en mineralen. Daarnaast heb ik ook nog een aantal blenders op internet bekeken. Lees verder welke blenders dit zijn en voor het recept van de groene smoothie.

Twee weken geleden heb ik je in de blog Smoothie Banaan Aardbei wat over blenders verteld. Toen ik echter de blog daarover aan het schrijven was, was ik ook erg druk met de voorbereidingen van onze vakantie. Ik had toen niet echt heel veel tijd om echt naar blenders te zoeken.
Deze week ben ik dan ook op alsnog zoek gegaan naar een aantal blenders waarvan ik denk dat ze goed zijn voor het maken van Smoothies. Ik heb ze niet zelf getest, maar op internet gezocht naar de mogelijkheden en daarnaast reviews van anderen bekeken.
Ik heb 6 blenders geselecteerd die er goed uit zien of iets speciaals hebben, met de voorwaarde dat ze genoeg power hebben om ice te crushen en ook om bevroren fruit of groente te blenderen.

 1. Philips Avance HR 2093/00. €75,99 bij Bol.com en €64,99 bij CoolBlue
 2. Proficook UM 1006 €74,95 bij CoolBlue en €81,99 bij Bol.com
 3. Kitchen Aid Artisan Blender Keizerrood €186,- bij Bol.com €229,- en bij CoolBlue
 4. Princess Power €47,99 bij Bol.com en dezelfde prijs bij CoolBlue
 5. Magimix Blender 11619 Mat Chroom €219,- bij Bol.com en dezelfde prijs bij CoolBlue
 6. Kenwood SB327 €84,99 bij CoolBlue en 81,50 bij Bol.com

De Philips blender heeft 800 watt, meerdere snelheden en een capaciteit van 1,5 liter. In de reviews lees ik dat de blender makkelijk in het gebruik is en heel makkelijk schoon te maken. Voor mij ziet deze blender er goed uit en heeft ook nog eens een betaalbare prijs.
De Proficook is ook niet zo duur, deze blender heeft zelfs 1200 watt, meerdere snelheden en een capaciteit van 1,8 liter. Het is de enige blender die ik geselecteerd heb met een lcd scherm. In de review staat dat ook de Proficook makkelijk in gebruik is en ook heel makkelijk schoon te maken.
Met de Princess Power heb je een goedkope blender die 800 watt heeft, 2 snelheden en een pulse knop, capaciteit 1,5 liter. Ik heb deze blender uitgekozen voor de review omdat hij er goed uitziet en niet zo duur is. Maar nadat ik de reviews gelezen heb zou ik je deze blender absoluut niet aanraden. Alle reviews op bol.com zijn negatief met verschillende ongelukjes en problemen.
De Kenwood ligt rond dezelfde prijs als de Philips en de Proficook. Hij heeft 750 watt, meerdere snelheden en een capaciteit van 2 liter. De specialiteit van deze blender is het kraantje aan de blender. Het ziet er leuk uit en lijkt me ook handig. Alleen dat schoonmaken he, dat lijkt me veel werk. En dat is ook precies wat in de reviews staat. Plus dat hij en beetje lawaaierig is.
De Kitchen Aid ziet er super uit als je van deze style houdt, of al meerdere apparaten van dit merk hebt. Hij is een stuk duurder dan de voorgaande blenders, hij heeft een power van 550 watt, meerdere snelheden en een capaciteit van 1,5 liter. De blender is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De blender is wel minder krachtiger dan de andere blenders die ik geselecteerd heb. De reviews op CoolBlue zien er echter wel goed uit. Ik denk wel dat dit een product is wat je eerder op de looks dan op zijn kunnen koopt. Of misschien is er iemand die wat aanvullende informatie en ervaring kan geven om ons over te halen?
De Magi Mix is de duurste optie, hij is €219 voor de chromen versie, en is in meerdere kleuren te koop. De blender heeft 1200 watt, meerdere snelheden en 1,8 liter. De blender heeft daarnaast verschillende programma’s zoals ijs crushen, smoothies maken, soup maken en ijs maken. Het laatste begrijp ik dan niet helemaal, want het apparaat heeft geen koel functie, dus hoe je dan ijs maakt is voor mij een raadsel? Ik lees ook in de reviews dat het een stil apparaat is, wat natuurlijk fijn is. Maar aan de andere kant ben je ook maar een paar minuten aan het blenderen, dus wat maakt het uit als je apparaat een beetje lawaai maakt;-).

Voor Groene Smoothies heb je een goede blender nodig, want soms moet je ook bevroren fruit of groentes blenderen, wat voor een niet zo krachtige blender een probleem kan zijn. In de smoothie van vandaag heb ik bevroren, biologische spinazie gebruikt, die al verdeeld was in brokken in de verpakking. Lekker makkelijk om af te wegen! Omdat het de eerste keer is dat ik een groene smoothie zou maken, wist ik niet zo goed of de verse spinazie wel fijn genoeg zou worden in mijn blender, daarom maar bevroren spinazie genomen. Dit moet ik dus nog even een keertje uitproberen. De bevroren spinazie voor deze Spinazie Peer banaan Selderij Smoothie ging super goed gelukkig.
Ik vind het zelf wel heel moeilijk om te kiezen, maar denk dat ik toch voor de Philips zou gaan of voor de Magi Mix, een beetje afhankelijk van hoe goed mijn portemonnee gevuld is op dat moment;-)

Het recept:

Sunday Smoothie: Spinazie Peer banaan Bleekselderij

Cakesandpumps
Een groene Smoothie deze keer, heel erg gezond omdat er zowel fruit als groente in zit. De Smoothie bevat Spinazie, peer, banaan en bleekselderij.
Porties 2

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 100 gram Spinazie diepvries of vers
 • 4 stengels Bleekselderij
 • 1 Banaan
 • 1 Peer
 • Een groot glas water

Instructies
 

 • Doe de Spinazie in de blender.
 • Maak de bleekselderij schoon, hierbij proberen om de draden van de bleekselderij te verwijderen. Deze draadjes worden niet echt fijn in de blender, dus dat is niet zo lekker. Snijd de bleekselderij in stukken en doe alles in de blender.
 • Doe het water in de blender en blender alles tot een gladde mix.
 • Als je verse spinazie gebruikt dan kan deze plakken aan de zijkant van de blender, af en toe stoppen en met een lepel wat van de randen afschrapen kan dan helpen, of voeg de spinazie in delen bij het water.
 • Schil de peer en verwijder het klokhuis, daarna de peer in stukjes snijden. De banaan snijd je ook in stukken en voeg dit samen met de peer bij de mix in de blender.
 • Blender het geheel tot een gladde smoothie.
 • Doe de mix in een glas.
 • De Spinazie Peer Banaan Bleekselderij Smoothie is klaar!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumpsen later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

(Visited 247 times, 1 visits today)

Geef een reactie