Sinterklaas Styling in zwart wit (#DIY)

DIY sinterklaas styling

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Sint weer in het land is. Mijn zoontje Lars begint inmiddels te beseffen wie Sinterklaas is. Vorige week noemde hij hem nog kabouter, maar sinds de Sint in ons land is aangekomen, is het toch echt Sinterklaas geworden. Super leuk om hem zo enthousiast te zien, enne mama is mogelijk nog enthousiaster.
Eindelijk kan ik het huis versieren met leuke Sinterklaas versieringen, hoewel ik eigenlijk niet zo heel veel tijd heb om dingen te maken. Eind oktober zijn mijn colleges op Nyenrode weer begonnen naast mijn baan en ik ben al een paar weken druk bezig met mijn scriptievoorstel. Maar het is zo leuk om te doen en soms heb ik even pauze nodig, dus stiekem toch wat dingetjes tussendoor gemaakt voor de Sinterklaas Styling in huis.

Huisjes action in matzwart gespoten

Bij de Action kocht ik deze leuke huisjes van MDF. De stickers die in het doosje zaten heb ik niet gebruikt, maar in plaats daarvan heb ik de huisjes matzwart gespoten met een spuitbus van de Hema. Ik heb er nog twee die ik aan het spuiten ben, maar dat duurt nog even een paar daagjes voor die klaar zijn.
MDF huisjes Actionnederland
Na het spuiten en drogen van de verf, de huisjes in elkaar gezet en led theelichtjes erin gedaan (van de Praxis of ‘t Kruidvat). Op de verpakking van de huisjes staat dat je geen gewone theelichtjes mag gebruiken ivm brandgevaar, dus dit dan ook maar niet gedaan;-)
Sinterklaas en zwarte piet playmobil
Als versiering van de huisjes heb ik deze doosjes van Playmobil nog bij Albert Heijn kunnen vinden. Ze staan in de bonusfolder, maar volgens mij waren ze ook al bij ‘t Kruidvat te koop. Ik durf ze alleen nog niet onbewaakt te laten staan. Larsman is ruim 2,5 en die vindt het allemaal reuze interessant, maar er zitten toch wel heel veel kleine stukjes in, dus het leeftijdsadvies van 4-10 jaar klopt denk ik wel. Ik vind de huisjes zelf echt heel leuke geworden zo in het zwart, misschien laat ik ze straks nog staan voor kerst.
Sinterklaas en zwarte piet playmobildoosjes

Schoenzetkalender theelichtje en paard
De leuke schoenzet kalender is van Jetjes en Jobjes en de leuke print met huisjes waar je een lichtje van vouwt is van Pipowagen aan Zee. Beide kun je gratis uitprinten. Als lichtje heb ik trouwens ook hier een led theelichtje gebruikt. Bij Jetjes en Jobjes kun je nog meer leuke versiering voor Sinterklaas vinden, waaronder de leuke cadeaulabels voor aan de pakjes.

Sinterklaas slinger van silhouet
Voor de slinger heb ik het silhouet van Sinterklaas op zijn paard van Sweettable uitgeprint.
Edit: Ik heb begrepen dat Sweettable dit silhouet inmiddels niet meer beschikbaar stelt en ben zelf aan de gang gegaan met een silhouet. het is niet helemaal hetzelfde, maar je kunt het Silhouet hier vinden. Ik heb er een Facebook groep voor aangemaakt, hoop dat je het wel kunt downloaden, anders even lid worden van de Facebook groep, dan lukt het zeker.Dit heb ik 11 keer nagetekend met een wit potlood op een stevig stuk zwart karton. Daarna alles lekker uitgeknipt en naast elkaar op de tafel gelegd met de goede kant naar beneden. Een paar dotjes lijm erop, het touwtje erover heen en nog een plakbandje voor de stevigheid. Even laten drogen en de slinger is klaar.

Kussen met Sinterklaas silhouet
Voor het kussen heb ik hetzelfde silhouet gebruikt als hierboven bij de slinger. Daarna heb ik het silhouet iets vergroot naar A3, Ik heb dit zelf via photoshop gedaan en daarna op A3 papier uitgeprint op mijn werk. Na het uitknippen heb ik de vorm op een kussenhoes gelegd en heb ik met potlood langs de vorm getekend. Ik had niet zoveel tijd om zelf een kussenhoesje te maken, dus heb ik een kant en klare hoes bij de Hema gekocht. Deze heeft aan de ene kant een wat grover geweven kant en de andere kant een fijner geweven kant. De grovere vond ik wel mooier, maar dit leek me niet zo handig om op te schilderen met textielverf. Dus toch maar de fijne kant genomen. Voordat ik trouwens ben gaan schilderen met textielverf, heb ik eerst een stuk karton aan de binnenkant van de kussenhoes onder de tekening gelegd. De textielverf dringt namelijk door de stof heen en dan zou de achterkant ook onder de verf komen te zitten, wat natuurlijk zonde is. Twee keer geverfd (met textielverf van Pipoos), daarna nog gefixeerd aan de achterkant met het strijkijzer op de katoenstand. Kussentje erin en klaar. Heb je trouwens geen zin of tijd om het silhouet zelf te schilderen, dan kun je bij Sweettable ook leuke strijkapplicaties kopen.

Sint en Piet slinger
Sinterklaasslinger op boekenkast
Deze Sint en Piet slinger en de Sinterklaas slinger heb ik gemaakt met letters die ik op Chanty-2-chic vond. De letters vind je hier en nog andere tekens vind je hier. Ik heb de driehoekjes op wat dikker papier geprint (160gr/m2) en uitgeknipt, daarna een iets groter formaat uit zwart karton geknipt en de letters met een Prit stift op het zwarte karton geplakt. Daarna net zoals bij de silhouet slinger, de goede kant naar beneden, dotjes lijm, touw erover plakken en daarna nog een paar stukken plakband erover voor de stevigheid.

Sinterklaas hobbelpaardje
Het kleine hobbelpaardje heb ik bij de action gekocht, deze heb ik ook weer matzwart gespoten met een spuitbus van de Hema. En ook de gekleurde Sint, Piet en Paard poppen op de foto zijn doe-het-zelf-setjes van de Action. Dit zijn eigenlijk handpoppen, maar ik denk als je ze echt als handpop gaat gebruiken dat alles er snel afvalt. Ik heb ze hier over een doorzichtig flesje geschoven, zodat ze rechtop blijven staan.

Sinterklaas printable van Elske
Als laatste nog een leuke print van Elske Leenstra. Ook dit is een Free printable!

Edit
Lees ook mijn nieuwste Blog met weer twee nieuwe ideetjes voor Sinterklaas: Blog Sinterklaas 2016

Op mijn Pinterest pagina vind je nog veel meer Sinterklaas en Zwarte Piet ideeën, op het Sinterklaas bord dat ik aangemaakt heb.

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 9.395 times, 1 visits today)

4 gedachten aan “Sinterklaas Styling in zwart wit (#DIY)”

  1. Leuke blog Claudia, wat een creativiteit? Erg leuk, zal zo eens op pad gaan voor de sinthuisjes! Zal Marit erg leuk vinden

Geef een reactie