DIY: autootje met kerstboom op het dak (Actionhack #01)

DIY autootje met kerstboom op dak

De Sint is weer uit het land, dus zondag meteen alle Sint spullen opgeruimd en begonnen om alle kerstdecoraties uit te stallen. De boom staat nog niet, die moeten we nog even gaan kopen bij ons in het dorp, maar dat zal deze week wel goed komen. De periode naar de Kerst toe en Kerstmis zelf vind ik altijd zo’n gezellige sfeer hebben. Al die leuke lichtjes, kerstbomen in alle soorten maten en zoveel keus uit allerlei kerst accessoires. Maar het leukste vind ik toch om zelf leuke kerst dingetjes te maken. Elk jaar probeer ik wat nieuwe DIY projectjes aan onze kerstcollectie toe te voegen, een overzicht met kerst DIY projectjes vind je hier. En het eerste projectje voor 2015 is al klaar, een leuke kerst autootje met kerstboom op het dak. Ondanks dat je ze best veel ziet op Instagram, vind ik deze autootjes van de Action Nederland met een kerstboom op het dak echt geweldig. En ze zijn echt super simpel om te maken.

DIY auto's van Action Nederland met kerstboom op dak

De auto's voor de DIY auto met kerstboom
De afgelopen weken heb ik elke keer van de Action zo’n leuk autootje meegenomen, voor maar 2,79 en een week zelfs voor maar 1,99. Vaak hadden ze er maar een paar staan, en steeds was er wel eentje die ik leuk vond. De autootjes zijn ook wel bij speelgoedzaken te koop, maar daar zijn ze een stuk duurder, volgens mij wel rond de 6 euro.
Auto doosje voor de DIY auto met kerstboom

Elke keer als ik een autootje vond, kocht ik ook meteen een kerstboompje, ook bij de Action. Ik heb ook 1 grote kerstboom gekocht, want bij de Trekpleister had ik een ontzettend leuke, iets grotere volkswagen bus gezien. Jammer genoeg was die uitverkocht toen ik hem wilde gaan kopen.
De bomen voor de DIY kerstauto
Het rood witte touw kon ik in de eerste instantie niet zo snel vinden in ons dorp, en ik was al bijna van plan om het via internet te kopen, toen ik het ineens bij Albert Heijn zag liggen. Rood met wit bakkerstouw, precies wat ik zocht.
Het touw voor de DIY auto met kerstboom

Daarna was het super simpel, een flink stuk touw afgeknipt, het boompje met 1 hand op het dak van de auto houden en het touw er strak omheen draaien. Bovenaan een knoopje en daarna nog de uiteinden in lusjes gestrikt. Ik heb eerst nog geprobeerd om het touw onder de auto te knopen, maar dit zag er toch niet zo leuk uit. En als laatste de streepjes codes onder de kerstboompjes uitgepeuterd;-), dat ziet er toch leuker uit!

Superleuk idee! Geen idee wie het verzonnen heeft, dus kan helaas niemand de credits geven.
DIY autootje met kerstboom op dak
En nog een wat foto’s van een paar auto’s in mijn eerste kersttafereeltjes:
Kersttafereel met auto met kerstboom op dak
Auto met kerstboom op het dak

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 8.326 times, 1 visits today)

Eén gedachte over “DIY: autootje met kerstboom op het dak (Actionhack #01)”

Geef een reactie