DIY: alternatieve kerstkrans

Alternatieve kerstkrans DIYIG

Elk jaar probeer ik een leuke DIY voor kerst te maken (zie hier voor andere Blogpostjes met Kerst DIY projectjes).
Vorig jaar maakte ik deze alternatieve kerstkrans om aan de deur te hangen. Ik heb helaas tijdens het maken zelf toen geen foto’s gemaakt, maar kan jullie wel vertellen wat ik precies gedaan heb om deze krans te maken.

Alternatieve kerstkrans DIYIG

Benodigdheden:
– 12 ronde houten doosjes van 8 mm
– 12 ronde houten doosjes van 5 mm
– Montagekit of andere stevige lijm
– Rood lint, ongeveer 100 cm lang, 2,5 cm breed
– 6 rode en 6 witte belletjes
– 12 kerstversieringen van maximaal 7,5 cm
– Houtboor van ongeveer 10 mm

Bij de Xenos kocht ik 12 houten doosjes met diameter 8 cm en 12 doosjes met diameter 5 cm. Ik weet niet zeker of ze de doosjes nog hebben, op de site kon ik ze in ieder geval niet zo snel vinden. Ze zien er in ieder geval zo uit (prijs kan anders zijn, dit is uit 2014:
Doosjes voor alternatieve kersthanger
De deksels van de doosjes heb ik niet gebruikt, alleen het doosje zelf.

Zijkant alternatieve kerstkrans
Onderkant alternatieve kerstkrans

Allereerst heb ik de 12 grote doosjes tegen elkaar aan in een cirkel gelegd. Ik heb net zolang geschoven tot ik vond dat het een mooie cirkel was. Daarna heb de punten waarop de doosjes elkaar raakten met een potlood (of een stift dat weet ik niet meer) gemarkeerd.
De volgende stap was om met lijm de doosjes aan elkaar te lijmen. Ik heb hiervoor montagekit gebruikt, flinke dot op allebei de markeringen en daarna de doosjes tegen elkaar aan drukken. Net zolang tot alle doosjes aan elkaar gelijmd waren en ik nog steeds een mooie cirkel had. Daarna de kleine doosjes aan de buiten kant van de grote doosjes gelijmd. Ook hier weer goed gekeken waar de doosjes elkaar raken en daar de dot lijm spuiten.
Dit heb ik een paar dagen goed uit laten harden.

Rechterkant alternatieve kerstkrans

Nadat alles goed uitgehard was heb ik aan de bovenkant in een groot doosje een gat geboord met een houtboor van ongeveer 10 mm.
Het rode lint heb ik dubbelgevouwen en de uiteinden door het gat geduwd. Op ongeveer 32 cm van de bovenkant (zodat er dus een grote lus ontstaat heb ik een knoop gemaakt aan de binnenkant van het bakje. Daarna nog een strik gemaakt en de te lange stukken weggeknipt.
De hanger kan nu met een punaise aan de bovenkant van de deur geprikt worden.
Bovenkant alternatieve kerstkrans
Toen de hanger ophing ben ik hem gaan vullen. Je kunt natuurlijk ook meteen alles afmaken, maar ik had op dat moment nog niet alle versieringen. Daarnaast vond ik het wel handig dat de krans ophing, zo kon ik goed zien wat ik leuk vond in welk bakje. In de buitenste randen heb ik kerstelletjes gelijmd, ook met montagekit. De belletjes heb ik volgens mij gewoon bij een bouwmarkt of de Intratuin gekocht. 6 witte belletjes en 6 rode belletjes.
De overige versieringen heb ik vorig jaar bij Dille & kamille gekocht. Ik heb alleen geen idee of ze deze nog hebben, maar ongetwijfeld kun je bij zaken als Intratuin, Avri etc. ook hele leuke versieringen kopen. Ze moeten alleen niet groter zijn dan 7,5 cm, en je kunt alles beter vastlijmen, want anders valt alles er heel makkelijk uit als je je deur open en dicht doet;-). Veel plezier met het maken van de alternatieve kerstkrans en als je vragen hebt dan hoor ik het wel.
Alternatieve kerstkrans met leuke poppetjes en belletjes

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 885 times, 1 visits today)

Geef een reactie