Alternatieve kerstboom op doek met echte kerstballen

Alternatieve kerstboom op doek DIYIG

Een paar jaar geleden maakte ik een alternatieve kerstboom op een houten plank, met allemaal kleine kerstballen en mini kerstdecoraties, die ik met haakjes aan de houten plank bevestigde. Ik vond hem zo leuk, dat ik ook wel een hele grote wilde maken. Alleen voor een hele grote had ik meteen een plank nodig van 240 x 120 cm. Heel leuk, maar ook heel erg zwaar. Na de kerst moet hij toch opgeborgen worden en om dan met zo’n zware plank naar de zolder te sjouwen, als hij überhaupt al door het trappengat gaat, dat leek me niet zo’n goed idee. Toch liet het idee me niet los. En dit jaar kreeg het idee ineens vorm, na een mislukt schildersdoek in elkaar te hebben gezet.

Alternatieve kerstboom op doek DIY

Jaren geleden kocht ik een schildersdoek van 160 x 120 cm, wat je zelf nog in elkaar moest zetten. Afgelopen zomer heb ik dat eindelijk eens gedaan. Maar ontzettend teleurgesteld over het resultaat, het doek was gewoon niet strak te krijgen en paste echt maar net. Zonde om een schilderij van te maken, maar ook zonde om weg te gooien. En nu ben ik blij dat ik het niet weggegooid heb. Want voor mijn grote alternatieve kerstboom idee is het perfect.
Alternatieve Kerstboom schilderen op doek
Eerst heb ik uit de vrije hand op het doek een kerstboom getekend die ik daarna met verf verder ingekleurd heb. Als groene kleur heb ik nr 622 Olijfgroen donker van Talens gebruikt en voor de stam nr 409 Omber gebrand, ook van Talens.
Alternatieve kerstboom op doek met eerste kerstballen
Daarna ben ik begonnen om de ballen en de kerstdecoraties op het doek te hangen. Ik heb de afgelopen maanden heel veel kleine kerstdecoraties en kunstof ballen gekocht bij met name de Action, maar ook bij de Karwei en de Hema.
Van een rol dun ijzerdraad, wat goed buigzaam is, knipte ik steeds stukjes van ongeveer 8-10 cm. Dit ijzerdraadje haalde ik door het oogje, vouwde het daarna dubbel, dan een keertje draaien, zodat er een oogje ontstaat. Met een heel puntig pincet maakte ik daarna twee gaatjes in het doek, waarna ik de twee uiteinden van het ijzerdraadje door het doek heen stak. Aan de achterkant draaide ik de uiteinden in elkaar en vouwde ze daarna nog een keer dubbel, zodat ze de muur aan de achterkant niet kunnen beschadigen. Op de foto zie je in de rode cirkel de gaatjes met de ijzerdraadjes er door heen.
Alternatieve kerstboom op doek voorbeeld bevestiging decoratie

Zo heb ik heel het doek volgehangen, om en om ballen, hartjes, en andere kerstdecoraties. Hieronder zie je een paar close-up foto’s van het begin en toen de boom al zo goed als af was.
Closeup alternatieve kerstboom op doek
Closeup alternatieve kerstboom op doek DIY

Ik ben zelf heel blij met het resultaat, deze komt nog wel een paar keer terug met kerst;-). Voor kerst heb ik trouwens al wat meer DIY projectjes gemaakt, de blogjes hierover heb ik in een overzicht Blog gezet die je hier vindt.

Alternatieve kerstboom op doek DIYIG

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 1.982 times, 1 visits today)

Eén gedachte over “Alternatieve kerstboom op doek met echte kerstballen”

Geef een reactie