Sinterklaas DIY ideetjes 2016 (#DIY)

Sinterklaas styling goodlives.nl 2016

Sinterklaas styling goodlives.nl 2016
Afgelopen jaar maakte ik voor de eerste keer een aantal leuke Sinterklaas DIY decoraties voor in huis, in Zwart Wit styling. De blog van vorig jaar vind je hier. Ik vind het altijd zo’n leuke tijd, en sinds ik een zoontje heb nog veel meer. Lars is ruim 3 en die begint het inmiddels ook allemaal heel leuk te vinden. Dit jaar wilde ik natuurlijk ook weer wat leuke dingen maken. En ideeën genoeg, alleen helaas iets minder tijd. Sinds een paar weken ben ik weer met mijn scriptie bezig en dat slokt toch wel een hoop tijd op. Ik heb me dus maar beperkt tot twee nieuwe dingetjes, zwart geschilderde klompen en twee pepernoten potjes met Sint en Piet erop geplakt.

De Pepernotenpotjes
Sinterklaasversiering met twee nieuwe potjes 2016
Op Instagram zag ik regelmatig leuke potjes met dinosaurussen erop gelijmd en daarna in zwart of wit gespoten. Dat leek me ook wel leuk, maar dan met Sint en Piet. Als eerste voor Sinterklaas DIY dus twee pepernoten potten die lekker makkelijk zijn om pepernoten in te doen.
Als potjes heb ik gekozen voor de augurken potjes van Kesbeke. Deze postje hebben niet zo’n standaard voedselpotjes vorm. En bij het kruidvat hebben ze dit jaar wederom de doosjes met Sint en Piet Playmobil, vorige week zelfs met 20% korting. De volgende dingen heb ik gebruikt voor de potjes:
benodigdheden-potjes-met-poppetjes
In het doosje Playmobil zitten een aantal losse stukjes die je aan de Sint, zijn paard en aan de Piet moet bevestigen. Voor de zekerheid heb ik deze losse onderdelen met hard plastic lijm vastgeplakt. Daarna de potjes met augurken leeggemaakt en alle etiketten verwijderd. Alle lijmresten heb ik verwijderd met wasbenzine, hiermee is de deksel ook meteen vetvrij.
Met universal bisonkit heb ik daarna de Piet met het zakje en de Sint op zijn paard op de deksels geplakt.
Sint en Piet vastgelijmd voor DIY op goodlives.nl
Een hele dag laten drogen en daarna heb ik ze gespoten met een witte glans spuitbus van de hema. Ongeveer 4 laagjes, ik deed elke dag een laagje. En als laatste de pepernoten in de schoongemaakte potten gedaan.

Pepernoten potten DIY met Sint en Piet op goodlives.nl

De klompen
Klompen met wortel en hooi voor het paard van Sinterklaas

Voor de Sinterklaas DIY klompen heb ik blanke klompen bij de Boerenbond gekocht. Deze blanke klompen heb ik eerst geprobeerd zwart te spuiten met een zwarte gloss spuitbus van de Hema. Echter er kwam maar geen glanslaag op. Uiteindelijk twee keer met hoogglans verf kleurnr 9005 van Sigma (highgloss contour) geverfd en toen was het goed. In plaats van ze eerst te spuiten kun je ze beter eerst een donkere grondverf geven in 1 of twee laagjes.
Het eerste cadeautje is hier alweer gebracht door de Sint, in de klomp;-).

Klompen met wortel en hooi voor het paard van Sinterklaas

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 3.695 times, 1 visits today)

2 gedachten aan “Sinterklaas DIY ideetjes 2016 (#DIY)”

Geef een reactie