Simpele Zomer Salade

Het Barbecue seizoen is alweer een paar maanden open, maar het weer hier in Holland was nou nog niet bepaald zo lekker om veel te barbecuen. Wij hebben dan ook pas een keer of twee de bbq aangestoken.
Maar de laatste dagen is de zomer dan toch echt begonnen en wat is er dan lekkerder dan in je tuin of op je balkon te barbecuen. En bij voorkeur met lekker makkelijk te maken recepten, die ook nog eens heel snel klaar zijn.
Deze zomer salade is zo’n heerlijk makkelijk snel klaar recept, met makkelijke ingrediënten, die ook nog eens overal te koop zijn.

Wat heb je nodig (voor 2-3 personen):
– 1 komkommer
– 200 – 250 gr Cherry tomaatjes
– 150 gr feta kaas.

Snijd de komkommer in kleine stukjes, doe dit ook met de cherry tomaatjes.
Voor de feta: ik gebruik meestal feta van koeienmelk, en ik koop het liefst een plak feta kaas in plaats van al voorgesneden fetakaas blokjes. Ik vind de kaas die je zelf nog moet snijden vaak lekkerder smaken dan degene die al voorgesneden in een potje zit, zeker in een zomer salade.
Als je ook een plak gaat gebruiken, snijd deze dan ook in kleine blokjes. Gebruik je kant en klare blokjes, dan hoef je alleen maar ongeveer 150 gram uit je potje te lepelen.

Doe alles in een schaal, mix het door elkaar en je zomer salade is klaar. Ik gebruik zelf nooit kruiden of dressing bij deze salade. De feta is voor mij al zout genoeg van zichzelf en ik vind de pure smaak van de komkommer en de tomaatjes al heerlijk genoeg zonder dressing.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Geef een reactie