Cocktail Friday: Margarita

Ik zit er al een paar weken over na te denken om iets met Tequila te doen voor de Cocktail Friday, maar elke keer had ik toch weer een ideetje voor een andere coktail die niet met Tequila is. Deze week heb ik dan toch echt een fles Tequila gekocht voor Cocktail Friday. En ineens lees ik ook op Instagram dat het vandaag, vrijdag 24 juli World tequila day is. Wat een toeval;-) Maar wat dan toch te maken met Tequila? Voor de eerste cocktail met Tequila gekozen voor een hele veilige Margarita.

Een Margarita komt oorspronkelijk uit Mexico. Op zich niet zo gek als je bedenkt dat een van de hoofdbestanddelen Tequila is wat een typisch Mexicaans drankje is. De meesten van ons kennen Tequila met name van de Tequila shots met zout op je hand, daarna een hap in een stukje limoen en tenslotte de shot Tequila. Een Margarita komt daar eigenlijk dicht bij in de buurt, alleen hier doe je het zout op de rand van het glas en doe je de limoen als sap in de mix. Daarnaast drink je in de mix ook Triple Sec en suiker siroop, wat de mix een stuk zoeter maakt. Voor mij zorgt dat ervoor dat ik een Margarita een stuk lekkerder vind dan een Tequila shot. En het mooie van een Margarita is ook dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je wilt drinken. Vind je het teveel, dan veeg je gewoon wat zout van de rand af voordat je begint te drinken.

Het eerste verhaal over het ontstaan van een Margarita is van Carlos Danny Herrera, die in het restaurant Rancho la Gloria, Mexico in 1938, werkte.
Het tweede verhaal is uit 1941, van een bartender, genaamd Don Carlos Orozco, die werkte bij Hussong’s Cantina in Ensanada Mexico. Hij boodt een van zijn experimentele drankjes aan de dochter van de Duitse ambassadeur aan, genaamd Margarita Henkel. Ze vond het lekker, en omdat ze de eerste was die het drankje dronk, heeft hij de cocktail naar haar vernoemd. (bron: Wikipedia).
Je kunt op internet nog veel meer verhalen vinden over wie de Margarita heeft uitgevonden, maar het verhaal uit 1941 klink mij wel leuk in de oren.

Naast het drinken van deze cocktail zal ik waarschijnlijk weer druk zijn met klussen in ons huis, en ga ik naar het World Port baseball Tournament in Rotterdam. Wat zijn jouw plannen dit weekend? Lekker lui, heel hard werken of iets er tussen in?
Enjoy your weekend!

Het Recept:

Cocktail Friday: Margarita

Cakesandpumps
Omdat het vandaag Wereld Tequila dag is, drinken we vandaag op 24 juli 2015 een Margarita Cocktail. Lekker met Tequila, triple Sec, suikersiroop en limoensap.
Porties 1

Equipment

 • Shaker

Ingrediënten
  

 • 40 ml Tequila
 • 40 ml Triple Sec of Cointreau
 • 40 ml Suiker siroop of 40 ml water met 2 theelepels suiker
 • Limoen sap
 • Zout
 • 5-6 ijsblokjes
 • Limoen voor de decoratie

Instructies
 

 • Neem een margarita glas en wrijf met een stukje limoen over de rand van het glas
 • Doe zout op een schoteltje en ga met het randje van het glas door het zout. Hierdoor krijg je een mooi zout randje op het glas.
 • Doe de ijsklontjes in een shaker.
 • Schenk de Tequila, de Triple Sec en de suikersiroop over de ijsklontjes en schud daarna met de shaker totdat je de mix koud genoeg vindt.
 • Giet de mix in een glas en decoreer daarna met een schijfje citroen.
 • Je cocktail is klaar, Proost!

Liefs Claudia

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

My Socials Cakesandpumps

(Visited 53 times, 1 visits today)

Geef een reactie