Cocktail Friday: Strawberry Daiquiri

Als we op mijn werk over Cocktail Friday kletsen, dan heeft een van mijn collega’s het altijd over de Strawberry Daiquiri, die ze op een vakantie naar Mexico regelmatig heeft gedronken. En die ze echt super lekker vond. Dus dacht ik, tijd om die cocktail eens te gaan proberen voor Cocktail Friday.

Mijn collega wist niet precies met wat voor Mix drankje de cocktail gemaakt wordt, maar met wat zoeken op internet vond ik dat deze cocktail met Rum gemaakt wordt. Yessssss, mijn favoriete mix drankje! En met aardbeien, die ik ook erg lekker vind. hahahaha nu vraag ik me meteen af waarom ik deze cocktail niet eerder gemaakt heb, het klinkt namelijk als een hele lekkere cocktail;-). En het klinkt niet alleen lekker, maar hij was ook heel lekker!!!

Als ik een nieuwe cocktail probeer, vind ik het ook wel leuk om er wat info bij te zoeken over de geschiedenis van de cocktail.
De Strawberry Daiquiri is een variatie op de normale Daiquiri. Van de Daiquiri wordt gezegd dat deze als eerste uitgevonden is rond 1900 in Cuba door een groep Amerikaanse mijningenieurs. Een poosje later introduceerde een Admiraal genaamd Johnson de cocktail in zijn club en dat was het begin van de verspreiding van de Daiquiri cocktail over de wereld. Rond 1940 waren Whisky en Wodka moeilijk te krijgen in America, maar Rum daarentegen was juist heel makkelijk te vinden, dus meer mensen begonnen Rum en Rumcocktails zoals de Daiquiri te drinken.
Daarna maakte de Cubaan Constante Ribailagua van El Fluoridate Bar in Havana, Cuba, de Frozen Daiquiri beroemd. En ik denk dat de Strawberry Daiquiri daar dan ook ontstaan is.

Een Strawberry Daiquiri is makkelijk te maken met witte Rum, aardbeien, ijsklontjes, verse limoen en suikersiroop of suiker water. Voor deze cocktail heb je een blender nodig en eventueel een ijscrusher. Mijn blender heeft een beetje moeite om ijs te crushen, en omdat ik tegenwoordig toch elke week een cocktail maak, heb ik deze week maar eens een ijscrusher gekocht. De Leopold Vienna. Je doet de ijsklontjes aan de bovenkant in de ijscrusher en daarna maak je de blokjes fijn door aan de handel te draaien. Het gecrushte ijs valt in het bakje onderin. Dit bakje kun je er uit halen als je klaar bent met crushen.

Erg blij met mijn nieuwe toy voor Cocktail Friday;-)

Het Recept:

Cocktail Friday: Strawberry Daiquiri

Cakesandpumps
Op aanraden van een collega heb ik een Strawberry Daiquiri geprobeerd voor Cocktail Friday. Lekker met mijn favoriete mixdrank, Rum en met aardbeien.
Porties 1

Equipment

 • Ijs crusher

Ingrediënten
  

 • 60 ml Rum
 • 30 ml Suiker siroop of 30 ml water met 2 theelepels suiker
 • Limoen sap halve limoen
 • 5 Aardbeien schoongemaakt
 • 5 gecrushte ijsblokjes
 • Aardbei voor de decoratie

Instructies
 

 • Crush de ijsklontjes apart en doe de ijsklontjes daarna in een cocktail shaker.
 • Doe de aardbeien, de rum, het limoensap en de suiker siroop in de blender en blender de mix.
 • Schenk de aardbeien en rum mix ook in de shaker en shake alles even.
 • Doe de mix daarna in een glas en decoreer met een aardbei
 • Je cocktail is klaar, Proost!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 66 times, 1 visits today)

Geef een reactie