Cocktail Friday: White Russian

Deze week ben ik druk aan het schilderen geweest in ons huis, dus niet heel veel geschreven voor Cakes and Pumps. Maar ik wilde Cocktail Friday toch niet laten gaan, dus vandaag nog een cocktail uitgezocht die me lekker leek voor Cocktail Friday. Deze cocktail heet de White Russian. Ik heb al een keer een cocktail gemaakt met Wodka ( de Cosmopolitan) en ook Kahlua drink ik wel vaker, maar dan puur. Dus deze keer was het niet nodig om een nieuwe fles te kopen, wat weer wat tijd scheelde, haha Piece of cake dus deze cocktail;-). Lees meer over de White Russian.

Ik had wel eens van de White Russian gehoord, maar meer dan dat was het ook niet. Waar zouden we deze White Russian cocktail dan van moeten kennen? Op internet vond ik dat de White Russian het “Dude Drankje” van Jeff Bridges was in de film de Big Lebowski. Hij is gek op bowlen en op het drinken van zijn favoriete drankje, deze White Russian dus. Voor de rest doet hij schijnbaar vrij weinig. Ik heb de film zelf niet gezien, maar lijkt me een beetje een saai leven als dat het enige is dat je in je leven doet, ik hoop niet dat dat ook genoeg over de film zegt. Haha misschien kan hij me hier wat komen helpen met schilderen in de schaarse vrije tijd die ik daarvoor heb;-) maar ik moet wel toegeven dat het drankje we erg lekker is. Helemaal als je net als ik van koffie likeurtjes houdt, dan ga je dit drankje zeker lekker vinden.

De white Russian is een afgeleide van de Black Russian cocktail, die als eerste gecreëerd is in 1949, met wodka, koffie likeur en ijsblokjes. De White Russian wordt hetzelfde gemaakt, met als enige verschil dat je er melk of room bijschenkt. Ik vond het zelf best wel moeilijk om de laagjes egaal te krijgen, bij het inschenken van de melk gingen de lagen eigenlijk meteen door elkaar. Terwijl ik het toch best wel voorzichtig deed. Ook room gebruiken maakte voor mij eigenlijk weinig verschil. Als je dit drankje serveert, roer het dan niet meteen door elkaar, maar laat het aan je gasten over of ze het gemixt of puur willen drinken Als je het mixt, dan ziet het er een beetje zo uit:

En dan heb ik dit nog niet zo heel erg flink gemixt. Probeer het lekker uit en laat me maar weten wat je ervan vind, en intussen Enjoy your Weekend!!!

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het Recept:

Cocktail Friday: White Russian

Cakesandpumps
White Russian, de “Dude drink” uit de film The Big Lebowski voor Cocktail Friday. Met Wodka, Kahlua of Tia Maria en volle melk of room.
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 40-50 ml Wodka
  • 40-50 ml Kahlua of Tia Maria
  • 50 ml volle melk of niet geklopte slagroom
  • Ijsklontjes
  • Munttakje voor decoratie

Instructies
 

  • Doe de ijsklontjes in een glas, ongeveer 4 of 5 ijsklontjes.
  • Schenk eerst de Kahlua in het glas en daarna de Wodka.
  • Na de likeurtjes schenk je heel langzaam de melk of de room in de likeurtjes.
  • Als decoratie kun je een minttakje gebruiken.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 113 times, 1 visits today)

Geef een reactie