Cocktail Friday: Gin en Tonic met Hendrick’s Gin

Gisteren waren we bij een sponsorborrel van het Wold Port tournament in Rotterdam. Het WPT is een honkbal evenement in juli, en omdat M. een grote honkbal fan is, en het evenement ook sponsort, waren we uitgenodigd. Voor de borrel, de bbq en de wedstrijd. Bij aankomst kregen we lekker een Gin & Tonic in Mojito Style. Ik maakte een fotootje voor Cakes and Pumps, voor de #100daysof_summer Challenge, op instagram waar ik sinds kort aan meedoe. Bij die foto kreeg ik een vraag of dit een Hendrick’s Gin was. Wat ik echt helemaal niet wist. Kon het ook niet meer gaan vragen aan de catering, want we zaten inmiddels op de tribune voor de wedstrijd. Maar per toeval heb ik die Gin aan het begin van de week besteld, omdat we dat wel leuk leek voor een cocktail op Cocktail Friday. Ik had nog niet helemaal bedacht wat voor een cocktail ik deze week voor Cocktail Friday zou maken, maar een Gin Tonic leek me dan wel een leuke, passende cocktail. Lees verder voor de Gin & Tonic die ik gevonden heb.

Ik ben gek op G&T’s (Gin & Tonics), maar nog nooit eentje thuis gemaakt. Dus ik heb een beetje op wat sites zitten kijken wat nu een goede Gin is om te kopen. Jeetje, ik was echt helemaal lost, wat een hoop Gin’s kun je kopen, echt niet normaal. Na wat zoeken hebt ik de Hendrick’s Gin, de Bulldog an de Filliers gekocht.
En om wat meer te weten te komen over Gin, heb ik ook het boek Gin & Tonic, around the world in 80 gins, van Manuel Wouters gekocht. Ik heb het nog niet gelezen, alleen een beetje doorgebladerd. Omdat ik G&T’s wel errug lekker vind heb ik bedacht dat ik me de komende tijd wat in de Gin materie ga verdiepen en hierover op Cakes and Pumps wat meer over ga schrijven.
Maar nu eerst een cocktail met Hendrick’s Gin en Tonic.

Toen ik eindelijk de Gin had gevonden die me lekker leek, begon de volgende zoektocht, naar de tonic die hier lekker bij zou smaken.
Dit bleek ongeveer net zo erg te zijn als de zoektocht naar een goede Gin, want ook hier zijn heel veel soorten van te vinden. Natuurlijk had ik ook een Schweppes in de supermarkt kunnen kopen, maar de Hendrick’s Gin is nu niet bepaald de goedkoopste Gin dus dan wil ik er ook wel een cocktail van maken die echt lekker smaakt. Ik heb gelezen dat de Fentimans Tonic Water lekker is bij de Hendrick’s Gin en ook de Fever tree Tonic water schijnt hier lekker bij te smaken. Gelukkig zijn deze twee tonics allebei te koop bij onze lokale drankwinkel en ook nog tegen een beetje een normale prijs. De Fever tree Tonic schijnt wat zachter te smaken en van de Fentimans Tonic water wordt gezegd dat hij wat kruidiger is. Deze laatste is het dan ook geworden.

Als je bij de G&T besloten hebt welke Gin en welke Tonic je gaat nemen, dan is al een groot deel van het werk gedaan. Ik ben alleen nooit een barvrouw geweest, ik kijk en lees op internet en in wat cocktail boekjes wat me lekker lijkt en dit probeer ik uit.
In dit geval heb ik dus het volgende gedaan. Eerst heb ik de ijsklontjes in een rond glas gedaan. Ik heb de ijsklontjes een beetje in het glas heen en weer bewogen, zodat het glas wat kouder wordt. Het water wat gesmolten was bij dat bewegen heb ik uit het glas gegoten, de ijsklontjes heb ik daarbij in het glas laten zitten.
Daarna heb ik 50 ml Hendrick’s Gin gepakt en over de ijsklontjes geschonken. Je kunt wat meer of minder nemen, maar het advies is wel tussen de 45-60 ml.
Daarna vul je glas verder met tonic. Als decoratie, maar ook voor de smaak, doe je hele dunne schijfjes komkommer en een takje rozemarijn in het glas. Je G&T is klaar.

Oh ja, je zou echt even de site van Hendrick’s Gin moeten checken, echt een hele gave site, met allerlei mooie tekeningen. Bijzondere site!

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het Recept:

Cocktail Friday: Gin en Tonic met Hendrick’s Gin

Cakesandpumps
Deze keer een Gin en Tonic als Cocktail voor Cocktail Friday. Met Hendrick’s Gin, Fentimans Tonic Water en komkommer en Rozemarijn
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 45-60 ml Gin bijvoorbeeld Hendrick’s Gin
  • Tonic Naars smaak, bijvoorbeeld Fever tree
  • Ijsklontjes 6-7 stuks
  • Dunne schijfjes komkommer
  • Een takje rozemarijn

Instructies
 

  • Vul een glas met ijsklontjes. En niet een paar ijsklontjes, maar doe het glas goed vol. Beweeg daarna de ijklontjes in het glas zodat het glas goed afkoelt.
  • Na dat afkoelen giet je het water wat gesmolten is weer uit het glas, maar laat de ijsklontjes in het glas.
  • Neem 45 – 60 ml Gin en giet dit over de ijsklontjes.
  • Vul het glas verder met de tonic, zoveel als je zelf wilt.
  • Voor versiering, maar ook voor de smaak, doe je hele dunne schijfjes komkommer in het glas en een takje rozemarijn. Je G&T is klaar.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 309 times, 1 visits today)

Geef een reactie