Cocktail Friday: Cosmopolitan

De cocktail van deze Cocktail Friday is beroemd geworden toen Carrie Bradshaw de Cosmopolitan ging drinken in Sex and the City. Ik heb toch heel wat afleveringen van Sex and the City gezien, maar ik ben helaas niet op het idee gekomen om deze cocktail eens te gaan maken. Waar ik nu wel heel veel spijt van heb, want deze cocktail is goooooooeeeeeed!!! Hij is lekker fris door de limoen en heerlijk zoet door de Cranberry sap. Lees verder voor het recept:

Woensdag begin ik altijd te zoeken naar de cocktail die ik eens zal gaan maken voor Cocktail Friday. Meestal zoek ik een beetje op internet of in wat boekjes die ik in mijn kast heb staan en zo vond ik de Cosmopolitan. Het enige probleem was dat wij echt nooit Wodka kopen en ik dus echt geen idee had welke Wodka ik moest kopen. Ik woon daarnaast ook nog eens in een vrij klein stadje met maar 1 slijter, dus een hele aparte wodka zou het ook niet kunnen worden. Maar ik wilde ook geen bocht. Dus weer wat gezocht op internet, en een paar namen gevonden die ze misschien in mijn buurt slijter zouden kunnen hebben. Uiteindelijk is het de New Amsterdam Vodka geworden. Ik weet nog steeds niet of dit een goede wodka is, maar in de Cosmopolitan smaakte hij in ieder geval heerlijk. Maar als iemand suggesties heeft voor goede Wodka’s, dan laat het me weten. Hetzelfde geldt trouwens voor Gin, ik zit eraan te denken om daar binnenkort ook een paar drankjes mee te maken, maar daar verdwaal je helemaal in het “Gin bos”. Jeetje zeg, want een boel verschillende soorten zijn daar van op de markt. Tips meer dan welkom!

Voordat Carrie Bradshaw de Cosmopolitan beroemd maakte, was dit drankje al eerder een keer bekend en wel in de jaren ’70. De cocktail kwam in een iets andere gedaante dan de huidige cocktail van San Francisco naar New York. Je kunt het recept van een of andere Toby Cecchini hier vinden op Diffordsguide. In zijn cocktail zit echter meer Wodka, meer limoen sap en minder Cranberry sap. Ik vind de variant die ik hieronder beschreven heb iets lekkerder,  de cocktail is wat zoeter door het Cranberry sap. Je kunt meer over de geschiedenis van de Cosmopolitan lezen op Diffordsguide.com.

De Cosmopolitan is een makkelijk recept om te maken. Er wordt gezegd dat het een echt vrouwendrankje is, maar ik zie niet helemaal waarom. Mannen kunnen dit toch net zo goed drinken, ik drink als vrouw toch ook Whiskey;-), waarover later nog eens een Blog post.  Dus voor de mannen die dit lezen, drink er gezellig een (of meer;-) met je vriend(in)  of vrienden. M. vond het in ieder geval ook een lekker drankje, dus deze gaan wij deze zomer denk ik nog wel vaker maken.

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het Recept:

Cocktail Friday: Cosmopolitan

Cakesandpumps
Als Cocktail op Cocktail Friday een Cosmopolitan, de favoriete cocktail van Carrie Bradshaw in Seks and the City. Met Wodka en Triple Sec.
Porties 1

Equipment

 • Cocktail Shaker

Ingrediënten
  

 • 1 deel Triple Sec
 • 1 deel Wodka
 • 1,5 deel Cranberry Juice
 • Limoensap van een halve limoen
 • ijsklontjes 4-6 stukjes
 • Schijfjes Limoen of sinaasappel voor de garnering

Instructies
 

 • Doe de ijsklontjes in een shaker.
 • Daarna de Triple Sec, de Wodka, Cranberry sap en het limoenspa over de ijsklontjes gieten. Shake ongeveer 30 seconden.
 • Je drinkt een cosmopolitan zonder ijsklontjes, deze zijn alleen bedoeld om de cocktail koud te maken in de shaker.
 • Zeef de mix door een zeefje om te zorgen dat er geen ijs en stukjes limoen in je cocktail komen.
 • Vul de glazen met de Cocktail mix.
 • Neem een stukje Sinaasappelschil (zonder vruchtvlees) zo groot als je duim tussen te vingers. Verwarm het stukje met een lucifer of aansteker. Wrijf met het stukje sinaasappel over de rand van het glas. Het smaakje op je glas geeft je cocktail weer een extra flavour.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 88 times, 1 visits today)

Geef een reactie