Hotspot: Restaurant Elements, Cala Benirras Ibiza

Op Ibiza heb je heel erg veel leuke restaurantjes, sommige in kleine dorpjes of in Eivissa en anderen op het strand. Toen we Cala Benirras bezochten, om de beroemde trommelaars te zien ( zie mijn Blog over de trommelaars hier op Goodlives), dachten we dat we te vroeg waren. In het seizoen dan, dus dat de trommelaars helemaal nog niet zouden komen. Later bleek dat we te vroeg voor de zonsondergang waren;-). Dus besloten we om dan maar lekker te gaan eten in een van de restaurantjes aan het strand, restaurant Elements. Lees meer hierover.

Het enige ding was dat we helemaal geen reservering gemaakt hadden, terwijl het restaurant helemaal vol leek. Maar we hadden geluk, over een half uurtje zouden ze plek hebben voor ons. En we konden lekker wachten op de banken in de lounge hoek. Lekker met een drankje erbij, dus helemaal prima. Zoals je kunt zien op de foto hieronder, met zicht vanuit de lounge corner, is een deel van het restaurant overdekt en de rest van het restaurant is buiten.

Na een half uurtje was onze tafel klaar en konden we lekker aan de Sangria en kijken wat we wilden bestellen. Lekker eensgezind bestelden we bijna allemaal de gegrilde vis mix, maar op de kaart staan ook andere visgerechten en vlees en vegetarisch. Bij de vis mix hebben we nog een heerlijke humus gekregen met brood, deze hadden we eigenlijk als soort voorafje besteld, maar dat had de serveerster niet helemaal begrepen. Het eten zag er heerlijk uit en zo smaakte het ook. Het meeste op de kaart is mediterraans. De Chef van het restaurant is Pep Herrero uit Barcelona, nooit van gehoord, maar who cares, koken kan hij wel.

Het eten was heerlijk, alleen de service kon wel wat beter. De serveerster was behoorlijk onbeschoft toen mijn schoonmoeder vroeg waarom de humus niet eerder gebracht was maar pas bij het hoofdgerecht. En toen M. aan de eigenaar vroeg of iemand even mee kon helpen om een parasol voor Larsman te verplaatsen omdat hij behoorlijk in de zon zat, kwam er wel iemand om te helpen. Alleen helaas diezelfde serveerster, die gewoon een parasol weghaalde bij andere gasten, zonder ook maar iets aan die mensen te vragen. Terwijl wij juist een andere parasol hadden aangewezen die niks stond te doen. Beetje vreemde gang van zaken, maar goed het was maar 1 serveerster die zo stom deed. En blijf vooral niet weg daarvoor, want het eten maakt het zeker waard om daar te gaan eten. Haha en misschien is dat rare mens inmiddels allang weer weg daar.

Als je naar dit restaurant wil gaan, zou ik wel even reserveren, helemaal als je op zondag gaat als de trommelaars er zijn. Kijk op de site van Restaurant Elements voor reserveringen en meer info.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Geef een reactie