Sunday Smoothie: Tomaten sap mix met peper en lente ui

Afgelopen weekend was echt een heerlijk weekend, op vrijdag en zaterdag avond zijn we naar het lokale festival hier in de buurt geweest, het Parkfeest Oosterhout. De meeste artiesten op het festival zijn doorgaans Nederlands. Vrijdag avond was een avond met cover bands en als afsluiting een paar dj’s die 80’s en 90’s muziek draaiden. Gisteravond waren Di-rect en Racoon de publiekstrekkers. Die zie je de hele zomer op alle festivals verschijnen, maar dat maakt niets uit. Voor mij is sowieso de muziek minder belangrijk als ik de kaartjes koop. Het is gewoon leuk om met vrienden af te spreken en je komt ook heel vaak oude bekenden tegen. De andere kant van zo’n weekend is wel dat we meestal veel te weinig slapen en gedurende de dag daarna voel ik m’n energielevels al snel zuidwaarts zakken. Soms drink ik dan wel koffie, maar het leek me wel leuk om het dit keer met de Sunday Smoothie te combineren, met tomaten sap dan in plaats van koffie. Lees meer over deze energie boost.

In plaats van het drinken van koffie om mijn energie levels weer tijdelijk wat omhoog te krijgen, heb ik een Tomatensap mix met Peper en Lente uitjes gedronken. Of ik er nu echt heel veel energieker van ben geworden is even de vraag, maar het was wel een heel lekker drankje. Waarschijnlijk werkt deze keer alleen een paar nachtjes slapen goed;-) . Maar het drankje is ook lekker als je juist van hartige drankjes houdt ipv al die zoete smoothies. Hartstikke simpel met tomaten sap en rode peper zonder zaadjes. Ze zeggend dat rode pepers je energie levels omhoog halen, dat is dan ook de booster van dit drankje.

Het tweede wat erg leuk is aan dit drankje ( het is een mix, om heel eerlijk te zijn kun je het niet echt een smoothie noemen), is dat je het ook als een amuse kunt gebruiken. Als je het in een veel kleiner glaasje schenkt dan wat je voor deze energie boost hebt gebruikt, met een lepeltje erbij, dan is het een mooie start van het dinner. Om je gasten al een beetje op te warmen voor het echte eten;-).

Het recept:

Sunday Smoothie: Tomaten sap mix met peper en lente ui

Cakesandpumps
Ik heb een heerlijke Tomaten mix gemaakt, als een soort Smoothie, maar dan eentje die je energie geeft. Met tomatensap, peper en lente uitjes.
Porties 2

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 500 ml Tomaten sap
 • 1 Rode Spaanse peper
 • 2 Lente uitjes
 • Worcestersaus
 • Ijsklontjes
 • Zout

Instructies
 

 • Doe de tomaten sap in de blender.
 • Maak de rode peper schoon door de pitjes te verwijderen en snijd de peper in hele kleine stukjes. Doe de kleine stukjes in de blender.
 • Snijd beide lente uitjes ook in kleine stukjes. Doe ongeveer ¾ e van de lente ui stukjes in de blender, de andere stukjes zijn voor garnering.
 • Doe de ijsklontjes, de worcester saus en het zout naar smaak in de mix en blender alles.
 • Doe de mix in een glas en garneer het drankje met een paar stukjes lente ui.
 • De Smoothie is klaar!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Geef een reactie