Cala Benirras – Trommelaars

Elke zondag, in ieder geval tijdens het toeristen seizoen, komen de (hippie) trommelaars naar Cala Benirras om daar op hun drums rond zonsondergang hun ritmes te spelen. Cala Benirras is een prachtig strand in het noorden van Ibiza, ongeveer 3 km boven San Miquel. Op de meeste dagen is Cala Benirras best een rustig strand, maar op zondag, zeker aan het einde van de dag, schijnt het in het drukke seizoen echt super druk te zijn. Lees verder over de trommelaars.

Wij waren op het strand van Cala Benirras in het begin van mei, en niet helemaal zeker of de trommelaars er al zouden zijn. Maar we hadden gelezen dat er ook een paar leuke restaurantjes waren en dat het strand erg mooi was. We durfden het dus wel aan om er naar toe te rijden, en dan zouden we wel zien of de drummers er ook zouden zijn. De weg vanaf San Miquel is op zich goed te doen met de auto, maar wel heel veel scherpe bochten en redelijk stijle stukken. Daarnaast wisten we ook niet helemaal of we goed reden. Maar dat bleek wel zo te zijn en uiteindelijk kwamen we dus eigenlijk vrij snel aan op het strand. Parkeren was nu ook helemaal geen probleem, maar ik begreep dat dat in de drukke tijd wel anders is en dat er dan een enorme file is met auto’s die tot in de bergen geparkeerd staan. Houd daar dus rekening mee !

We zagen helemaal nog geen trommelaars toen we aankwamen, dus zijn maar lekker wat gaan eten bij restaurant Elements (Blog later op Goodlives.nl). Naast het restaurant waren nog wat kleine kleding shopjes en er was een kleine markt naast het restaurant. Na het eten waren we net van plan om weer naar het huis te gaan toen we ineens een heleboel mensen naar de linkerkant van het strand zagen gaan. Wij benieuwd wat daar was, en wat bleek, we hadden de trommelaars helemaal niet gemist, zonsondergang was gewoon iets later dan wij gedacht hadden;-)

Wij dus ook naar de trommelaars gewandeld. Ze zitten met z’n allen onder een soort overkapping te trommelen. Een aantal mensen zitten gezellig op kleedjes en handdoeken voor de drummers en sommig mensen zijn zelfs aan het dansen. Die waren overigens niet helemaal nuchter, want het is nu niet bepaald dansmuziek;-). Wat leuk is, is dat je ook Mojito’s op het strand kunt kopen bij een aantal locals die daar met hun koelboxen zitten. En vergeet even de hoge prijzen die je in de clubs betaald voor een Mojito, voor ongeveer 5 euries heb je er al een! De muziek vond ik niet echt bijzonder, maar de sfeer is echt super! Zeker een aanrader.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 253 times, 1 visits today)

Geef een reactie