Sunday Smoothie: Rabarber Aardbeien

Afgelopen weekend was echt een heerlijk weekend, op vrijdag en zaterdag avond zijn we naar het lokale festival hier in de buurt geweest, het Parkfeest Oosterhout. De meeste artiesten op het festival zijn doorgaans Nederlands. Vrijdag avond was een avond met cover bands en als afsluiting een paar dj’s die 80’s en 90’s muziek draaiden. Gisteravond waren Di-rect en Racoon de publiekstrekkers. Die zie je de hele zomer op alle festivals verschijnen, maar dat maakt niets uit. Voor mij is sowieso de muziek minder belangrijk als ik de kaartjes koop. Het is gewoon leuk om met vrienden af te spreken en je komt ook heel vaak oude bekenden tegen. De andere kant van zo’n weekend is wel dat we meestal veel te weinig slapen, dus elke dag komen we veel te laat uit ons bed. Wat natuurlijk helemaal niet handig is, want ik wil op zondag een post schrijven voor photosforfoodies.com en ook nog eentje voor cakesandpumps. Maar het is me weer gelukt, hoewel deze post wel een beetje erg laat is voor een ochtend Smoothie;-). haha dan is deze Rabarber Aardbeien Smoothie maar voor een andere dag dan vandaag. Lees meer over het recept.

Ik heb gekozen voor een rabarber, aardbeien smoothie, omdat dit groente en fruit zijn die op dit moment volop verkrijgbaar zijn.
Als je Rabarber klaar maakt, dan moet je dat altijd eerst koken, dit is geen groente om rauw te eten!!!. En de bladeren moet je al helemaal niet eten, die zijn hartstikke giftig!. Als je net al ik van een beetje een zoete Smoothie houdt, dan kun je uiteraard meer suiker en/of honing toevoegen dan in het recept staat.
Ik heb eigenlijk altijd een beetje een haat-liefde verhouding met rabarber gehad. Mijn schoonmoeder had in haar tuin een enorme rabarber plant staan, waar ze heerlijke salade mee maakte. Maar ze moest altijd zoveel suiker toevoegen omdat het anders zo zuur was en dan hadden we nog allemaal last van onze maag na het eten van de rabarber salade. Ik heb dan ook al jaren geen rabarber meer gegeten en was dus ook wel heel nieuwsgierig of ik er nog steeds zo’n last van zou hebben. Maar dit was totaal niet het geval, de smoothie was absoluut niet zuur en ik heb ook helemaal geen last van mijn maag gekregen na het drinken van de smoothie.

Het Recept:

Sunday Smoothie: Rabarber Aardbeien

Cakesandpumps
Een vers gemaakte Smoothie met aardbeien, rabarber en koude melk, voor Sunday Smoothie
Porties 2

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 200 gram Rabarber
 • 250 gram Aardbeien
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels honing
 • 50 ml orange juice
 • 5 dl koude melk

Instructies
 

 • Was de rabarber, snijdt het in kleine stukjes en kook het voor minimaal 10 minuten in water. Gebruik nooit rauwe rababarber, want dit kun je niet eten. Giet de rabarber af.
 • Mix de suiker door de rabarber en laat dit voor een uur afkoelen.
 • Maak de aardbeien schoon en doe ze in de blender, samen met de rabarber, de orange juice en de honing. Mix tot je een gladde mix hebt.
 • Doe de melk bij de mix en zet de blender opnieuw aan.
 • Doe de mix in een glas en garneer het drankje met een paar stukjes aardbei. Ik raad je aan om geen rauwe rabarber als garnering te gebruiken, mensen zouden kunnen denken dat ze de rabarber rauw kunnen eten
 • De Smoothie is klaar!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 32 times, 1 visits today)

Geef een reactie