Sunday Smoothie: Mango Kokosmelk met limoen

De gewoonte om elke zondag smoothies te maken voelt echt goed, deze week alweer voor de 8e keer. De laatste paar weken hebben we best wel veel sociale events zoals feestjes en etentjes gehad. En meestal zeggen we tegen elkaar dat we deze keer echt op tijd naar huis gaan en absoluut niet teveel zullen drinken.;-). Met de drankjes gaat dat dan ook meestal wel goed, een van ons moet rijden en de ander wil niet een totaal wrak op zondag zijn. Haha maar het op tijd naar bed gaan blijft toch een lastig dingetje, dus op zondagochtend ben ik meestal toch redelijk gebroken door te weinig slaap. Gelukkig blijft onze kleine man nog vaak bij een van de oma’s slapen, dus dat scheelt nog enig sinds. Maar door het drinken van smoothies op zondagochtend, voel ik me ‘s ochtends toch al snel veel beter en het doet me mijn lage energie niveau weer snel vergeten. Zeker als de smoothies zo lekker zijn als die van vandaag. Lees verder over deze smoothie.

De afgelopen weken heb ik al een beetje geleerd dat kokosmelk zeker een van mijn favoriete ingrediënten is in een smoothie. Ik heb al een keer een Aardbeien Colada gemaakt waar ook kokosmelk in zit. En bij Photo for Foodies heb ik de Cocktail Pina Colada gemaakt, die zeker ook tot een van mijn favoriete cocktails behoort. De kokos smaak doet me altijd denken aan lekkere vakanties en tropische bestemmingen. Ik vond het dan ook helemaal leuk toen ik deze mango smoothie tegen kwam op internet. M. is inmiddels ook een smoothie gek geworden sinds we met de Sunday Smoothies begonnen zijn, hij helpt me nu elke week om de smoothies te maken.

En zoals je wel in de bovenstaande foto kan zien, wil M. ook nog wel eens meehelpen met een fotootje;-)
Het recept van vandaag is weer lekker makkelijk. Je moet de mango schoonmaken. En vergeet niet om Kokosmelk en geen Kokoswater te gebruiken.
Ik heb ongeveer 10 ijsklontjes gebruikt, die ik in een keukendoek fijn gemaakt heb, zodat mijn blender niet kapot gaat. De limoen sap geeft de smoothie een frisse smaak, maar ben wel voorzichtig, als je mango niet zo zoet is, gebruik dan niet teveel limoen sap. Anders wordt de smoothie veel te zuur.

Ik vind het heel leuk om al die smoothies uit te proberen en ze daarnaast ook nog eens met je te delen, hier, maar ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Op Instagram bijna 200 volgers, waar ik echt super blij mee ben. Ik probeer daar naast de blogs ook elke dag een ander foto te posten, zeker sinds ik mee doe aan een challenge 100days of_summer. Iedereen die meedoet aan deze challenge post een foto die hem of haar doet denken aan de zomer, 100 dagen achter elkaar. De Smoothie van vandaag zal mijn 19e foto zijn voor de challenge.

Het recept:

Sunday Smoothie: Mango Kokosmelk met limoen

Cakesandpumps
Met mango en kokos melk, maak je een heerlijke smoothie voor warme dagen. De smaak is heerlijk en het is nog gezond ook.
Porties 1

Equipment

 • Blender

Ingrediënten
  

 • 1 Mango
 • 60 ml kokos melk
 • 10 ijsklontjes
 • limoen sap van 1 limoen

Instructies
 

 • Maak de Mango schoon en snijdt hem in stukjes.
 • Doe de Mango met de kokos melk en de limoensap in de blender
 • Crush de ijsklontjes en doe ze ook in de blender.
 • Mix alles tot je een gladde mix hebt.
 • Doe de mix in een glas.
 • De Smoothie is klaar!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 46 times, 1 visits today)

Geef een reactie