Sunday Smoothie: Aardbei Kokos Colada

Het is weer Sunday Smoothie tijd, vandaag een Aardbei Kokos Colada smoothie. Ik noem eigenlijk alle fruitmixen altijd een smoothie. Maar met het zoeken naar lekkere smoothies voor mijn blog, ben ik erachter gekomen dat er toch wel verschil zit tussen de verschillende fruit drankjes.

Maar wat is dan het verschil?

Smoothie
In een smoothie wordt meestal bevroren fruit gebruikt, dat gemixt wordt met yoghurt, room, melk, vla of mascarpone. Het ziet er al snel uit als een milkshake en het is ook het lekkerste om het heel koud te drinken.

Shake
Een shake is niet zo heel dik als een smoothie. Dit komt omdat er vaak vers fruit wordt gebruikt en geen bevroren fruit. Om deze shake een beetje dikker te maken kun je er ook room, yoghurt of vla aan toe voegen.

Lassie
Een lassie is een Indiase drank, met fruit maar soms ook groentes, en gemixt met yoghurt en water. Om de drank pittiger te maken worden er kruiden aan het drankje toegevoegd. Het wordt zomaar gedronken, maar er zijn ook lassies die juist gebruikt worden om het eten van hete curries te compenseren en zo een beetje je mond af te laten koelen.

Frappé
Een frappé is dan weer fruit gemixt met ijs om zo het drankje heel koud te laten worden. Door het ijs wordt het drankje ook wel weer dikker.

En van al deze drankjes heb je ook weer heel veel verschillende variaties. Je ziet bijvoorbeeld ook heel veel drankjes met groentes, deze worden dan weer groene smoothies genoemd. Of smoothies met koffie en roomijs om er een soort dessert smoothie van te maken.
Dus om het mezelf een beetje makkelijker te maken, noem ik net zoals heel veel mensen de fruit en groente mixen ook gewoon lekker een smoothie;-)

Het recept:

Sunday Smoothie: Aardbei Kokos Colada

Cakesandpumps
Aardbei Kokos Colada Smoothie met ananassap, heerlijk als ontbijt maar ook als tussendoortje
Porties 1

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 225 gram Aardbeien
  • 25 cl Kokos creme
  • 3 dl Ananas sap

Instructies
 

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleinere stukjes.
  • Doe de aardbeien in de blender en voeg daarna het ananassap en de kokosroom toe,
  • Mix alle ingrediënten in de blender.
  • Schenk de mix in een glas of een Mason jar.
  • Als garnering kun je nog wat aardbeien over de rand schuiven of aan een cocktailprikker over het glas leggen
  • De smoothie is klaar. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie