Pasen: DIY bakje voor paaseitjes met paashaas

Paasbakje met haasje en eitjes closeup, goodlives.nl

Zijn jullie ook lekker aan het genieten van de tweede paasdag? Toch altijd lekker zo’n extra vrije dag. Deze paasdagen natuurlijk ook weer veel te veel gegeten, waaronder een heleboel lekkere paaseitjes die in dit leuke bakje zitten. Aangezien het inmiddels tweede paasdag is het dus eigenlijk een beetje te laat voor een DIY voor pasen, maar ik wilde het toch met jullie delen. Ander moet ik en jaar wachten terwijl alles al klaar is en dit bakje met paashaas is veel te leuk. En je kunt het bakje natuurlijk ook met andere poppetjes, diertjes of beeldjes maken voor andere gelegenheden.

Paasbakje met haasje en eitjes in DIY bakje
Zijn jullie ook lekker aan het genieten van de tweede paasdag? Toch altijd lekker zo’n extra vrije dag. Deze paasdagen natuurlijk ook weer veel te veel gegeten, waaronder een heleboel lekkere paaseitjes die in dit leuke bakje zitten. Aangezien het inmiddels tweede paasdag is het dus eigenlijk een beetje te laat voor een DIY voor pasen, maar ik wilde het toch met jullie delen. Ander moet ik en jaar wachten terwijl alles al klaar is. En je kunt het bakje natuurlijk ook met andere poppetjes, diertjes of beeldjes maken voor andere gelegenheden.

Het koste wat meer tijd om de DIY te maken, niet omdat het maken zelf zoveel tijd kost, maar omdat ik geen stenen paashaas kon vinden. Het idee voor het paasbakje zag ik op Instagram bij Minkesthuis. Ik vond het er meteen ontzettend leuk uitzien, dus op zoek gegaan naar materialen. Hierbij lukte het me echter maar niet om een geschikt paashaasje van steen te vinden.
Uiteindelijk heb ik een kunststof lamp paashaas in onze eigen paasdoos op zolder gevonden die wel geschikt was. Ik heb echter geen idee meer waar ik die gekocht heb. De batterijen er voor de zekerheid maar uitgehaald, want zou toch wel lastig zijn als het lampje ineens aangaat terwijl de paashaas in het bakje gelijmd zit.

Wat heb je nodig
– Een bakje, ik heb een bakje bij de Gamma gevonden gemaakt van bamboo.
– Paashaas, bijvoorbeeld van steen, kunststof of hout.
– Grondverf (universele).
– Matte verf (bijvoorbeeld krijtverf of de Wood & Wall van de Gamma).
– Lijm
Paasbakjes, de benodigdheden voor de DIY goodlives.nl
De kleur die ik gebruikt heb is Gentle Green, dit is een beetje een grijs groene kleur.

Paastafel met chocolade eitjes in DIY bakje, goodlives.nl

De DIY
Je begint als eerste met verven.
Ik ben in de eerste instantie begonnen met de paashaas erin te lijmen, alleen toen de lijm er eenmaal opzat en het haasje erin stond, bedacht ik me ineens dat dit toch wel erg lastig schilderen zou worden.
Paashaas in het bakje gelijmd, DIY goodlives.nl
Dus haasje er weer uit gehaald en snel op een papiertje gezet zodat de haas niet aan mijn krant zou plakken.

Bij deeerste stap zet je dus alles in de grondverf. Ik heb universele grondverf op waterbasis genomen van Histor. Deze kan op kunststof, metaal, hout en steen en is lekker snel droog, al na een half uur.
Haasje en bakje in de grondverf, DIY goodlives.nl

Daarna twee laagjes met de Wood & Wall van de Gamma. Op de verpakking stond dat je pas na 6 uur de tweede laag mag schilderen. Hier heb ik niet op gewacht hoor. Na 4 uur vond ik het droog genoeg en heb ik de tweede laag geschilderd. Het is toch maar een bakje wat niet zo vaak gebruikt zal worden.
Haasje en bakje eerste laag kleur, DIY goodlives.nl
Hierna lijm je de paashaas in de kom, een aantal uren laten drogen en de chocolade eitjes kunnen erin.
Bij het zoeken van de paashaas op mijn zolder vond ik trouwens ook nog kleurrijke paasdeco uit mijn studententijd. Volgens mij meer dan 20 jaar oud. Die heb ik ook maar even mee geschilderd in dezelfde kleur en staat nu dus na 20 jaar weer eens op tafel te shinen, samen met de zwart wit eitjes uit mijn vorige blogpost.

Paastafel 2018 Goodlives

Fijne paasdagen nog, wij eten nog een beetje verder. Lekker asperges vanavond.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 1.435 times, 1 visits today)

Geef een reactie