Nieuw project: Sophie’s Universe

Ik heb al maanden het boek van de CAL 2015 Sophie’s Universe in de kast staan. Ik vind het zo’n ontzettend mooie deken en kan niet wachten om er aan te beginnen. Echter eerst moest mijn studie af en daarna nog een paar dekens die ik aan het breien ben. De studie is eindelijk klaar en met de dekens ben ik druk bezig. Dus nog even niet begonnen met haken aan de Sophie’s universe deken, maar wel nagedacht over de materialen die ik wil gaan gebruiken.


Ik wil de deken niet met Scheepjes wol gaan haken. Dat is denk ik al zoveel gedaan. Bovendien wil ik natuurlijk ook wel wat promoten van de wol die ik sinds kort via mijn site Okariconcepts verkoop.
Uiteindelijk ben ik op de Soft Mix van ByClaire uitgekomen.
Het patroon van Sophies Universe is een ontwerp van Dedri Uys (Lookwhatimade).
In 2015 is deze CAL in een 20 weken durende CAL gepubliceerd en daarna uitgebracht in het Engels in het boek Sophie’s Universe. Het patroon is er echter ook in het Nederlands, vertaald door Dianne, met toestemming van de ontwerpster Dedri. Ik ga zelf het boek gebruiken (verkrijgbaar op Okariconcepts), waarin alles heel goed uitgelegd staat met plaatjes en de Nederlandse vertaling houdt ik er daarnaast bij.
Ik mag natuurlijk op dit Blog geen werkwijze plaatsen, dus zal per deel dat ik afmaak steeds een link naar de Nederlandse vertaling erbij zetten.

Ik ga de volgende kleuren gebruiken:

002 Ivory
022 Vintagemint 
017 Vintage Blue 
018 Denim 
031 Olive 
034 Ocker
013 Mauve 
005 Vintage Pink 
035 Salmon 
006 Flamingo Pink 

Daarnaast heb ik nog een drietal extra kleuren meer dan in de oorspronkelijke deken. Deze vind ik zelf ook wel heel mooi passen bij mijn deken, maar er zijn niet meer kleuren om te vervangen.
038 Caramel (schatting x bollen)
015 Iceblue (schatting x bollen)
043 Silver Grey (schatting x bollen)

Bij de Blogs die ik per deel van de Sophie’s Universe ga schrijven laat ik precies zien welke kleuren ik gebruikt heb. In de eerste instantie had ik wel het idee om de kleuren een op een te kunnen wisselen met de Scheepjes kleuren, maar tijdens het haken heb ik bij de delen toch voor andere kleurcombinaties gekozen. Omdat ik zelf nog niet zoveel ben met mijn deken vind ik het ook nog moeilijk om in te schatten hoeveel bollen ik ga gebruiken. Zodra ik wat meer weet, pas ik de aantallen aan.

De haaknaalden die ik ga gebruiken zijn de 5,5 mm en de 6 mm, beide van de Clover Amour serie. Ik vind dit zelf naalden die heerlijk in de hand liggen. Dit zijn dan ook de eerste haaknaalden waarvan ik er een paar heb opgenomen in het assortiment. Met welke haaknaalden haken jullie het liefst?

Ik zal regelmatig een Blogpost plaatsen met de voortgang van mijn deken. Daarnaast komen de foto’s ook op mijn Social Media zoals Facebook en Instagram te staan. Maar ook op de Facebook groep die ik voor Okariconcepts en Goodlives samen gevormd heb. In het boek staat als aanrader de Tag #sophiesuniversecal2015 genoemd, deze ga ik zeker gebruiken.

liefs Claudia

Deze post komt oorspronkelijk van het Blog Cottonandcandles

My Socials Okariconcepts

(Visited 70 times, 1 visits today)

Geef een reactie