Pasen: Paaseieren kleuren in zwart en wit (DIY)

Paaseieren klaar pasen 2018 GoodlivesIG

Al een paar jaar heb ik in mijn hoofd zitten om zelf leuke paaseieren te maken door ze in zwart wit te kleuren. Hierbij wil ik kunststof paaseieren gebruiken, zodat ik ze ook voor andere jaren kan gebruiken. Op Pinterest zie ik soms ontzettend leuke eieren voorbij komen. Maar meestal had ik er uiteindelijk geen tijd voor omdat ik net rond de tijd van pasen altijd wel weer iets voor mijn studie moest doen. Maar gelukkig ben ik inmiddels afgestudeerd, dus met pasen over een week of 3 in het vooruitzicht, ben ik eindelijk begonnen met het kleuren van de eitjes.

Kleuren paas eieren in zwart wit, pasen 2018 Goodlives

The eggs finished2 Easter 2018 Goodlives
Ik moet zeggen dat dat kleuren van die paaseieren nog niet meevalt. Ik heb toch best wel wat schilderervaring, maar ik schoot heel snel uit of maakte net niet die mooie rondjes die ik in gedachten had;-).

Wat heb je nodig
1. Witte kunststof eieren. Ik heb ze bij de Action gekocht in een doosje van 8. Ze zitten ook nog leuk in zo’n kartonnen eierdoosje.
2. Een standaard om de eitjes tussen te kunnen klikken. Deze heb ik ook van de Action, maar zag ze ook bij de Hema staan.
3. Watervaste zwarte stiften in een paar verschillende maten. Ik had deze nog in huis liggen, maar zijn volgens mij bij elke kantoorboekhandel wel te koop.
De eieren:
De eitjes van de Action Easter 2018 Goodlives
De standaard:
De schilderstandaard Easter 2018 Goodlives
De stiften:
De pennen om te kleuren, Pasen 2018 Goodlives

Ik heb steeds een eitje in de standaard gezet en ben begonnen met bijvoorbeeld kleine rondjes op het ei te tekenen. Daarna kleur je tussen de rondjes al het witte zwart.
Egg1 easter2018 Goodlives
Of wat grotere rondjes:
Egg2 eieren kleuren in zwart wit voor pasen 2018 Goodlives
Work in progress, tekenen op eieren, Easter 2018 Goodlives

De gestreepte eieren heb ik in mijn hand gehouden en steeds een stukje getekend en daarna weer gedraaid.
Spiraal op ei Pasen 2018 Goodlives
Closeup spiraal pasen 2018 Goodlives

Af en toe moest ik het even wat laten drogen en dan ging ik weer verder met een ander ei.
Unfinished eggs, eieren kleuren in zwart wit, pasen 2018 Goodlives

De plusjes vond ik wel lastig, vooral om het op het einde mooi aan te sluiten. Ik ben begonnen met het ei in de standaard, maar om op de punten van de eieren te tekenen moet je het ei toch weer uit de standaard halen en vasthouden.
Crosses on Egg in zwart wit, pasen 2018 Goodlives.nl

Paaseieren klaar in zwart wit voor pasen 2018 Goodlives
The eggs finished 3 , eieren in zwart wit tekenen voor pasen 2018 Goodlives

Ondanks dat het lastig was om te doen, ben ik wel heel blij met het uiteindelijke resultaat. Ik heb nog veel meer ideetjes om te kleuren en misschien dat ik de eieren nog ga vernissen om ze wat beter te beschermen, maar dat moet ik nog uitproberen. Als ik dat doe, zal ik het resultaat hier nog wel laten zien en vermelden welke vernis ik gebruikt heb. Ik wil namelijk niet dat ze gelig worden, dat zie je toch wel heel vaak met vernis. Dus als iemand goede ervaringen heeft met een vernis soort, dan houd ik me aanbevolen.

The eggs finished1, kleuren van eieren in zwart wit, Goodlives.nl
Finished eggs 4 in zwart wit getekend voor Pasen 2018 Goodlives
KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 2.623 times, 1 visits today)

Eén gedachte over “Pasen: Paaseieren kleuren in zwart en wit (DIY)”

Geef een reactie