Focaccia broodje belegd met groenten

Een paar weken geleden heb ik je het recept gegeven om zelf een heerlijk focaccia broodje te bakken. Een focaccia broodje is heel lekker om bij de soep te eten of als bijgerecht bij andere maaltijden te gebruiken.
Maar je kunt er ook een lekkere sandwich van maken voor de lunch of voor het diner. Je kunt daar natuurlijk ook een focaccia broodje voor kopen, alleen in het dorp waar ik woon kon ik geen enkel focaccia broodje vinden, vandaar dat ik zelf ben gaan bakken. En vaak smaken broodjes die je zelf bakt ook veel lekkerder.

Als je het brood zelf bakt, dan kan je het brood al gebruiken als het nog warm is.
Als je een focaccia brood koopt, dan kun je het brood eerst in de oven even opwarmen. Wel even oppassen dat je de oven niet hoger dan 160 graden zet, anders ga je het brood weer opnieuw bakken. En haal het op tijd uit de oven, anders krijg je toast.
Gebruik een goed mes om het brood open te snijden, anders loop je de kans dat je brood kapot gaat, en dan is al je werk voor niets geweest.

Wij eten deze sandwich met z’n drietjes helemaal op als avondeten. Larsman eet niet zo veel en eet ook niet alle groentes. M, daarentegen is weer een grote eter. Dus dat compenseert elkaar weer. Maar als je denkt dat het voor het avondeten niet genoeg is, dan kan je er altijd nog een lekkere salade bijmaken.
Voor de lunch is het in ieder geval zeker genoeg voor twee volwassenen en een kind.

Het recept:

Focaccia broodje belegd met groenten

Cakesandpumps
Heerlijke vers belegd focaccia brood met paprika, olijven, (zongedroogde) tomaatjes, jalapeno pepertjes en meer. Lekker voor lunch maar ook als diner.
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 Focaccia brood Zie recept op Blog
  • 1 Pot geroosterde rode paprika circa 465 gram
  • 1 Eetlepel kappertjes Uitgelekt
  • 1 Hand olijven zonder pit Zonder pit
  • Potje zongedroogde tomaatjes in olie
  • Groene Jalapeno pepers Naar smaak
  • 125-150 gram Cherry tomaatjes Naar smaak
  • 4 Augurken
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Limoen- of citroensap
  • Olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Je kunt het focaccia brood even een beetje opwarmen in de oven, maar dit hoeft niet per se. Als je het brood net gebakken hebt, dan kun je het brood gebruiken als het nog warm is, maar ook als het al afgekoeld is kun je.
  • Snijd het Focaccia brood voorzichtig met een gekarteld mes overdwars open.
  • Snijd de paprika in kleinere stukken en verspreid dit over 1 zijde van het brood. Snijd de olijven door midden en de Cherry tomaatjes in vieren. De augurken snijdt je in kleinere stukken en ook de Jalapeno peper snijd je in klein stukjes (steeltje verwijderen), evenals de zongedroogde tomaatjes.
  • De olijven, Cherry tomaatjes, augurken, Jalapeno pepers en zongedroogde tomaatjes daarna netjes verdelen over het stuk brood waar de paprika al op ligt. Hierover verdeel je nog de eetlepel kappertjes (of meer naar smaak).
  • De olijven, Cherry tomaatjes, augurken, Jalapeno pepers en zongedroogde tomaatjes daarna netjes verdelen over het stuk brood waar de paprika al op ligt. Hierover verdeel je nog de eetlepel kappertjes (of meer naar smaak).
  • Sprenkel wat limoen- of citroensap en olijfolie over de groenten. Daarna geraspte Parmezaanse kaas naar smaak over het brood verdelen.
  • Klap het brood nu weer dicht en verdeel in het brood in het aantal porties dat je zelf in gedachten had.
  • Ik heb bij de ingrediënten niet altijd precies aangegeven hoeveel van de ingrediënten je nodig hebt, de een houdt nu eenmaal van pittig of van veel tomaten, weinig olijven etc. en de ander weer niet.

Liefs Claudia

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

My Socials Cakesandpumps

(Visited 231 times, 1 visits today)

Geef een reactie