Je kunt het focaccia brood even een beetje opwarmen in de oven, maar dit hoeft niet per se. Als je het brood net gebakken hebt, dan kun je het brood gebruiken als het nog warm is, maar ook als het al afgekoeld is kun je.
Snijd het Focaccia brood voorzichtig met een gekarteld mes overdwars open.
Snijd de paprika in kleinere stukken en verspreid dit over 1 zijde van het brood. Snijd de olijven door midden en de Cherry tomaatjes in vieren. De augurken snijdt je in kleinere stukken en ook de Jalapeno peper snijd je in klein stukjes (steeltje verwijderen), evenals de zongedroogde tomaatjes.
De olijven, Cherry tomaatjes, augurken, Jalapeno pepers en zongedroogde tomaatjes daarna netjes verdelen over het stuk brood waar de paprika al op ligt. Hierover verdeel je nog de eetlepel kappertjes (of meer naar smaak).
De olijven, Cherry tomaatjes, augurken, Jalapeno pepers en zongedroogde tomaatjes daarna netjes verdelen over het stuk brood waar de paprika al op ligt. Hierover verdeel je nog de eetlepel kappertjes (of meer naar smaak).
Sprenkel wat limoen- of citroensap en olijfolie over de groenten. Daarna geraspte Parmezaanse kaas naar smaak over het brood verdelen.
Klap het brood nu weer dicht en verdeel in het brood in het aantal porties dat je zelf in gedachten had.
Ik heb bij de ingrediƫnten niet altijd precies aangegeven hoeveel van de ingrediƫnten je nodig hebt, de een houdt nu eenmaal van pittig of van veel tomaten, weinig olijven etc. en de ander weer niet.