Cocktail Friday: Caribbean Blue

Yesssssss het is weer Cocktail Friday, dat betekent alweer het begin van het weekend.
Afgelopen maandag zijn we teruggekomen van een super leuke vakantie met de familie van M.. We hebben het erg leuk gehad, mooie plekjes bezocht, heel lekker gegeten en veel te veel genoten van de Sangria;-)
De komende weken zal ik een paar blogs schrijven over de Food Hotspots die we in Ibiza bezocht hebben. Nu kun je al op Cakes and Pumps de review lezen, die ik over het huis La Primavera geschreven heb. Dit huis hebben we  voor 9 dagen gehuurd.
Het artikel over het huis was wel iets meer werk dan ik verwacht had met veel foto’s en tekst, daarom helaas geen tijd gehad om al eerder deze week een blogpost voor Photos for Foodies te schrijven.
Maar om het goed te maken een extra lekkere cocktail, kijk snel verder voor het recept.

Deze Caribbean Blue cocktail doet me met heimwee terug denken aan de prachtige blauwe zee bij Ibiza. We hebben best wel veel verschillende strandjes bezocht, op sommige zijn we wat langer gebleven en op andere alleen even rondgekeken. Op Ibiza heb je echt zoveel mooie stranden, het is zonde om elke dag naar hetzelfde strand te gaan. Dicht bij het huis was het strand Cala d’Hort met Es Vedra, zie foto voor Es Vedra.

En ook Cala Vadella (ook wel Cala Vedella genoemd, je ziet beide namen voor hetzelfde strand) was dichtbij. Dit laatste strand is, naast dat het heel mooi is, ook heel kindvriendelijk.
Maar weer terug naar de cocktail van vandaag:
Bij de Mai Tai cocktail van vorige week heb ik beloofd dat ik deze week een cocktail zonder rum zou testen. En ik was ook helemaal overtuigd dat er in de Caribbean Blue geen rum zou zitten. Sorry (hahaha een heel klein beetje, want je kent me inmiddels wel een beetje, rum in een cocktail = lekker;-), er zit dus wel rum in. Naast de andere ingrediënten als Blue Curacao, limoen sap en suiker siroop.

De Blue Curacao die ik gebruikt heb is van Bols

En voor de suiker siroop heb ik deze Monin Siroop gebruikt:

We hebben allebei nog nooit een cocktail met Blue Curacao geproefd, maar deze vonden we toch wel heel lekker. En helemaal niet zo zoet als ik verwacht had. Door het aanvullen met de spa rood zorg je er ook voor dat het allemaal niet zo sterk wordt. Maar dit kun je uiteraard naar eigen smaak bepalen;-)

Happy weekend!

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en later naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het Recept:

Cocktail Friday: Caribbean Blue

Cakesandpumps
Voor Cocktail Friday heb ik een Caribbean Blue. Een Caribbean Blue wordt gemaakt met Blue Curacao, witte rum, spa rood of bruisend mineraal water, limoensap en suikersiroop.
Porties 1

Equipment

 • Cocktail Shaker

Ingrediënten
  

 • 1/2 Deel Blue Curacao
 • 1 Deel witte Rum
 • 1/4 Deel suiker siroop
 • Limoen sap
 • Ijsblokjes
 • Spa rood of bruisend mineraal water
 • Limoen schijfje

Instructies
 

 • Mix de Blue Curacao met de rum, de suiker siroop en het limoen sap.
 • Doe de ijsklontjes in een glas en giet de mix daarna over de ijsklontjes.
 • Vul het glas verder aan met de spa rood.
 • Decoreer het glas met een schijfje limoen.
 • Je cocktail is klaar, Proost!

Liefs Clau

My Socials Cakesandpumps

(Visited 283 times, 2 visits today)

Geef een reactie