Vakantie huis gehuurd in Ibiza: review

Aan het begin van deze week zijn we teruggekomen van een heerlijke 10-daagse vakantie in Ibiza met onze familie. Voor deze vakantie hebben we een prachtige villa gehuurd via Huis huren Ibiza ( One of a Kind Villas Ibiza in het Engels). Ik heb een review over dit huis geschreven, lees je met me mee? (Klik op de titel om de gehele Blog te lezen)..

Het huis dat we gehuurd hebben, heet La Primavera en ligt dicht bij Cala d’Hort en San Josep. Om naar de villa te gaan heb je een auto nodig, het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld. De villa ligt een beetje hoger in de bergen. Rondom de villa zijn een paar andere huizen, maar de tuin is best wel groot, dus je kunt de andere huizen vanuit het huis of de tuin haast niet zien.
Toen we voor de eerste keer aankwamen bij het huis, konden we alleen maar wow, wow en nog eens wow zeggen. We hadden niet verwacht dat het huis zo mooi en groot zou zijn.
Het huis heeft 5 slaapkamers, allemaal voorzien van tweepersoons bedden. Je kunt dus met minimaal 10 personen in het huis verblijven. Wij hebben het huis met 9 personen gehuurd, waaronder mijn zoontje van twee, die nog steeds in een babybedje slaapt.
Twee van de vijf slaapkamers zijn best wel klein, maar liggen wel in hoofdgedeelte van het huis, bij de keuken en de woonkamer. Met kleine kamers bedoel ik dat er ruimte is voor een tweepersoons bed, er is een vaste kast waar je kleren in kunt opbergen en je kunt nog net om het bed lopen. Maar that’s it.
Een van de kleine slaapkamers heeft een hele grote badkamer met een inloop douche, 2 wastafels, een toilet en genoeg ruimte om je koffers en tassen neer te zetten. Er is ook een soort gemetseld tafeltje, ik denk om de handdoeken voor het zwembad op te leggen. Wij gebruikte dit om onze kleine man op te verschonen;-). De andere kamers heeft ook een aparte badkamer, maar dan een stuk kleiner. Ook deze badkamer heeft een wastafel, toilet en douche. Beide kamers hebben grote ramen met een schuifdeur om naar het zwembad te gaan. Op de foto hierboven kun je de ramen zien.
Een minpuntje vind ik wel dat er in het hoofdgedeelte geen ander toilet is dan de twee toiletten die bij de kamers horen. Dus als we met de familie in het hoofdgedeelte waren, of bij het zwembad, dan kon alleen de toilet bij onze kamers gebruikt worden. Op zich voor ons geen probleem omdat we toch met familie waren, maar houd dit wel in gedachte als je een van deze twee kamers kiest!

De derde slaapkamer van het huis ligt in de toren.

Om naar deze derde slaapkamer te gaan, loop je door een lange gang, die gelukkig ook in het huis ligt. Het torentje heeft echter ook nog een eigen ingang naar buiten.

Aan de linkerzijde van de gang, kun je nog de uitgehakte rots zien van de berg waar de villa tegen aan ligt. Heel gaaf! De gang is licht, er hangt en staat mooie kunst en er zijn veel planten. In de derde slaapkamer slaap je op de tweede verdieping, om naar bed te gaan moet je dus wel aardig wat trap treden op.
De badkamer met douche, toilet en wastafel is op de begane grond en op de eerste verdieping is ruimte voor je kleding. Het uitzicht op het kleine balkon is prachtig, maar als je naar het toilet moet midden in de nacht, dan moet je wel helemaal naar beneden en weer naar boven. Geen probleem natuurlijk als je in goede conditie bent, hahaha en met al dat heerlijke eten op Ibiza kun je wel wat gratis beweging gebruiken;-). Een puntje wat verbeterd kan worden in de toren is om gordijnen voor de ramen te hangen. De toren heeft spiegel glas, dus overdag kun je niet van buiten naar binnen kijken. Maar zodra de lichten aangaan, dan kan iedereen je naakt door het torentje zien lopen. Hahaha wel een show voor je reisgenoten die lekker buiten op het terras zitten;-).

Als je naar de twee laatste slaapkamers wil, dan moet je buiten om lopen. De twee kamers zijn boven elkaar tegen het huis aangebouwd, beide met een eigen ingang. Beide kamers zijn heel erg groot en allebei voorzien van een volledig ingerichte badkamer. De kamer boven heeft zelfs nog twee eigen terrasjes met zitjes en een eettafel voor vier personen.

Toen we aankwamen stond het baby bedje in een van deze twee grote kamers. Kan ik me wel iets bij voorstellen, omdat deze kamers zo enorm groot zijn. Heel veel ruimte voor een baby bedje, drie grote koffers en al die andere kinderspulletjes die je meebrengt.

Maar er zijn bij beide kamers ook heel veel trappen, zelfs bij de kamer op de begane grond. Dit voelde toch niet zo veilig met onze kleine man. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de veel kleinere kamer in het hoofdgedeelte. Met name ook om dat onze zoon overdag nog een paar uur slaapt en je hem dan in het huis of bij het zwembad veel beter hoort en wij ook sneller naar hem toe konden gaan.

De woonkamer en keuken
Het hoofdgedeelte van het huis heeft een aantal zitjes, een hele grote tv met satelliet connectie en een grote eettafel met stoeltjes en een bankje. Als je behoefte hebt aan wat privacy, dan is er ruimte genoeg om je wat af te zonderen. Maar er is ook genoeg ruimte om gezellig bij elkaar te zitten. Het interieur heeft een paar design stukken, afgewisseld met Ikea spullen. Het ziet er voor ons in ieder geval prima uit.

De keuken zelf is een beetje klein vergeleken met de rest van het huis, maar wel groot genoeg voor ontbijt en lunch. Er is een magnetron, een oven (op gas), een grote koelkast, een vaatwasser en een kookplaat op gas met 4 pitten. Ik vond persoonlijk een 4-pits kookplaat wel een beetje minimalistisch voor een huis dat plaats biedt aan 10 personen. Maar mijn schoonmoeder is het gelukt om 1 avond een goed diner voor ons te maken. hahaha ik denk dat de eigenaren van dit huis verwachten dat iedereen gewoon elke dag uit eten gaat;-). En dat is ook precies wat we gedaan hebben op alle andere dagen, het is toch best veel werk om voor zoveel mensen te koken en op Ibiza kun je heerlijk eten.
Een ding miste ik wel heel erg in de keuken, en dat is een waterkoker. We hebben uiteindelijk water gekookt in een pan, want de dop van de fluitketel ontbrak, maar dit is toch wel een stuk onhandiger als je snel een kopje thee wilt zetten.

De Tuin en zwembaden
Het huis heeft een grote tuin met twee zwembaden. Beide zwembaden zien er goed uit, maar zo in het begin van mei is het water voor mij toch een beetje (haha lees heel veel) te koud. Als ik zo’n huis met zwembad zou hebben, zou ik het water lekker opwarmen met zonnepanelen;-). Het huis zelf heeft ook wel zonnepanelen, maar die worden alleen gebruikt voor electriciteit op te wekken en om het water in het huis via de zonneboiler te verwarmen. Het huis heeft ook Wifi. Helaas werkt deze Wifi alleen in het hoofdgedeelte van het huis en niet in de tuin, bij het zwembad of in de andere 3 kamers die niet in het hoofdgedeelte liggen. Als ik wat aan mijn blog wilde werken of iemand anders wilde wat werken, dan moest je altijd binnen zitten. Wat wel jammer is als je lekker naar Ibiza komt om van de zon te genieten, maar toch ook nog wat wil of moet werken. Daar zouden ze echt wat aan moeten doen. Verder werkte de Wifi in het huis wel prima.

Voor ons is het hebben van een zwembad bij je huis best wel luxe. In Nederland is het voor het weer natuurlijk ook niet echt nodig om een vast zwembad te hebben. Maar als je in een land dat een stuk warmer is een huis huurt, dan is het best fijn als er een zwembad bij het huis zit. En dit huis heeft zelfs twee zwembaden.
Een zwembad is in het midden van de tuin.

Het andere zwembad lag iets hoger, hiervoor moest je een trap op, maar wel vlak naast het eerste zwembad.

Bij beide zwembaden staan zitjes en ligbedden. Net als in het huis is er in de tuin ook genoeg ruimte voor privacy en genoeg plek om gezellig samen te zitten.

Naast het eerste zwembad is een groot ‘tuinhuis’, met een flinke eettafel. Je kunt hier niet koken, maar er is wel een kleine barbecue. We konden geen houtskool of briquetten vinden in de winkels, maar om heel eerlijk te zijn hebben we ook niet overdreven veel moeite gedaan om dit te vinden.

De tuin is leuk, niet echt speciaal, maar makkelijk in het onderhoud. Je kunt allerlei boeddha beelden vinden in de tuin, die de tuin een Zen gevoel geven.

Uitzicht
Vanuit het huis en vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Het huis ligt ook aan de goede kant van het eiland voor prachtige zonsondergangen.

Voor ons is dit de tweede keer dat we een huis op Ibiza gehuurd hebben met Huis huren Ibiza. Ook deze keer is het weer goed bevallen en zijn we weer heel tevreden over het bedrijf. Het is makkelijk om huizen bij hen te reserveren, je krijgt snel antwoord en ze zijn heel behulpzaam. Na de reservering ontvingen we hun Ibiza Magazine met ins and outs over Ibiza. Op de eerste dag is er iemand van het bedrijf die je opvangt bij het huis en je een toer door het huis geeft waar alles te vinden is en hoe de diverse apparaten werken. Ze stuurden ons vlak voor onze vakantie zelfs nog een berichtje of ze nog wat boodschappen voor ons moesten doen voor de eerste avond, aangezien alle winkels dicht zouden zijn op het moment dat we aan zouden komen in Ibiza.
Als je trouwens boodschappen wilt doen, dan vind je twee supermarkten in San Josep. In San Josep zijn ook een paar restaurantjes en wat winkeltjes om kleding te kopen.

Het huis is prachtig, we hebben genoten van de omgeving en het was de prijs zeker waard. Het huren van dit soort huizen is niet goedkoop, maar met 9 personen in een hotel verblijven kan ook nog best duur zijn (en je hebt veel minder privacy). Wat je wel in gedachte moet houden is dat er heel veel trappen in en om het huis zijn. Dus met kinderen of mensen die niet goed ter been zijn, kan dit best lastig zijn. Daarnaast zijn er ook geen hekjes om de zwembaden, ook dit is met kleine kinderen erg opletten. Wij vonden het heerlijk dat het zo rustig in de buurt was en dat je lekker veel privacy hebt, zelfs met 9 of meer mensen.

In de komende weken ga ik nog meer blogs over Ibiza schrijven.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 85 times, 1 visits today)

Geef een reactie