Cocktail Friday: Mai Tai

Vorige week was de Mojito de Cocktail voor Cocktail Friday, deze vrijdag drinken we een Mai Tai. Dit is ook een cocktail die je met rum drinkt. Haha ja het zal wel duidelijk zijn dat ik best gek ben op cocktails met rum;-). Maar volgende week zal ik er eentje maken zonder rum, beloofd!
In een Mai Tai gaat bruine en witte rum, de overige ingrediënten die verschillen nogal per recept

Ook bij deze cocktail is net zoals bij de Mojito, niet helemaal duidelijk wie de eerste Mai Tai gemaakt heeft, maar deze cocktail lijkt uit Californië te komen. Wat dan wel grappig is, is dat het een Hawaiiaanse cocktail genoemd wordt en iedereen dus denkt dat het oorspronkelijk uit Hawaii komt. Er zijn een paar verhalen op internet te vinden over de Mai Tai.
De eerste die claimt de Mai Tai te hebben bedacht is Donn ‘Don the Beachbomber’ Beach in 1933. Hij opende in die tijd een restaurantje in tropical style in Hollywood. Met op het menu ook een paar rum drankjes met daarbij een drankje dat hij ‘the Original Beachcomber Rum Concoction’ noemde. Later werd dit de Mai Tai.
Het tweede verhaal is van Victor ‘Trader Vic’ Bergeron. Hij had een restaurant in Eskimo Style in het noorden van Californië. In 1934 was hij in Hollywood en hij bezocht het restaurant van Don the Beachbomber. Toen hij terugkwam in zijn eigen restaurant, veranderde hij alles ook in tropische sferen en noemde zijn restaurant voortaan ‘Trader Vic’. Hij zegt daar een drankje voor een paar vrienden uit Tahiti gemaakt te hebben, die alle drie na de eerste slok zeiden: “Mai Tai roa ae”, wat in het Tahitiaans zo iets betekent als Het beste van de wereld. En zo bedacht Victor de naam voor zijn cocktail.
Meer over hierover op Diffords guide

Leuke verhalen over een cocktail die best wel beroemd is. Om heel eerlijk te zijn had ik hiervoor nog nooit een Mai Tai gedronken, dus speciaal voor Goodlives maar eens eentje geprobeerd. Enne…goedgekeurd. Best wel een lekkere cocktail.

Goed Weekend!

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps en daarna naar Goodlives gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het recept:

Cocktail Friday: Mai Tai

Cakesandpumps
Mai Tai cocktail voor Cocktail Vrijdag. De Mai Tai is gecreëerd in 1944 en wordt gemaakt met rum, Orange Curacao, grenadine, Orgeade siroop en Limoensap.
Porties 1

Equipment

 • 1 Cocktail Shaker

Ingrediënten
  

 • 2 delen witte rum
 • 2 delen bruine rum
 • 1 deel Orange curacao ik heb Bols Dry Orange gebruikt
 • 1 deel limoen sap
 • 1 eetlepel Orgeade siroop
 • 1 eetlepel Grenadine
 • Gehakt ijs
 • Stukje ananas en Cocktail kersen voor de garnering

Instructies
 

 • Mix de witte rum, de bruine rum, Orange curacao, de limoensap, de Orgeade siroop en de grenadine en het gehakte ijs in een cocktailshaker.
 • Vul de glazen met de mix.
 • Nadat de cocktail op smaak is, kun je een stukje ananas als garnering over de rand schuiven en cocktail kersen in de mix doen of op een cocktail prikker op de rand van het glas doen.
 • In een Mai Tai worden vaak ook nog reepjes sinaasappelschil of limoenschil gedaan, dit heb ik echter niet gedaan.

 liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 144 times, 1 visits today)

Geef een reactie