Visrestaurant Purunchi Koredor in Willemstad

Het voordeel van familie op het eiland is dat ze je ook naar de leukste plekjes en restaurantjes weten te brengen. Een nichtje van Martin zijn moeder nam ons vorige week mee over het westelijk gedeelte van het eiland, om de leuke strandjes te ontdekken die het eiland kent. Afgelopen zaterdag mochten we weer een keer mee en zijn we eerst bij een heel leuk visrestaurant gaan eten, genaamd Purunchi.

Purunchi is erg bekend bij de Curacaouenaars. Vissers brengen ‘s ochtends de versgevangen vis naar de kleine tentjes die liggen achter de Watercentrale Aqualectra Desalination Plant.

Purunchi ligt ongeveer in het midden van de vissershutjes.

Niet alle vissershuisjes serveren ook eten of zijn elke dag open.
De vis wordt ter plekke schoongemaakt achterin bij het water en bereid in een heel klein keukentje voorin het restaurant.

Het restaurant is ook echt piepklein met maar een paar tafeltjes. Je kunt voor het restaurant zitten en aan de achterkant.
Aan de achterkant van het restaurant zit je aan het water. Dit is wel de leukste plek en ook iets minder warm dan aan de voorkant.

Purunchi is een visrestaurant, en iets anders wordt er dan ook niet geserveerd. Wat ik zag ook nog voornamelijk lekker krokant gebakken vis.
Je kunt kiezen uit een aantal vissen, die ik niet allemaal kende. Maar wat ik wel kende was de Red Snapper. Die kom je hier ongeveer overal op het eiland tegen.
Omdat we met z’n zessen waren, hebben we gekozen voor een schaal met allemaal verschillende vissen. Hierop lag onder andere de Red Snapper, de Lion Fish en de Purunchi. Wisten we ook meteen waar de naam van het restaurantje vandaan komt;-).

Bij de schaal vis kregen we heerlijke salade, witte rijst, een soort bruine bonensaus en Punchi. Punchi had ik nog niet gegeten, maar dat is niet zo aan mij besteed, dat heb ik hier wel gemerkt. Het is gemaakt van maismeel en ziet er uit als een soort gele lange pudding.

Wij vonden het erg lekker en leuk bij Purunchi. Het is wel heel handig om van tevoren te reserveren. Ik kan niet echt een telefoonnummer vinden, dus het beste rijd je er eerder al een keer naar toe om te reserveren.
Daarnaast kun je echt alleen maar lunchen en het begint ongeveer vanaf 12 uur tot 16 uur. Op maandag zijn ze gesloten.
Je vind ze op Facebook.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 118 times, 1 visits today)

Geef een reactie