Serena’s Art factory Curacao

Als je echt een leuk souvenir mee wil nemen en ook nog eens op een bijzondere plek rond wilt kijken, dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan Serena’s Art factory. Ik vind het zelf altijd heel leuk om iets anders dan de standaard souvenirs mee te nemen en dat heb je met een Chichi van Serena’s zeker.

Serena’s art factory vind je aan de oostkant van het eiland, vlak bij de struisvogel farm aan de Jan Luis nr 87a.
Als je aankomt bij de factory zie je meteen een heel kleurrijk bord bij de ingang.

Na het parkeren van de auto zijn we eerst de tuin ingelopen. De tuin is al leuk om te zien. Er staan overal grote Chichi’s en leuke andere gekleurde dingen zoals een trommel en er hangt zelfs een mini kabelbaantje voor de kids.

Op de site van Chichi-Curacao kun je lezen dat Chichi’s sensuele rondvormige figuren zijn. In het Papiaments betekent Chichi oudere zus. Deze zus is levendig, verantwoordelijk en dynamisch. De Chichi’s die je bij Chichi Curacao vindt zijn ontworpen door de Berlijnse Serena Janet Israel. Serena was oorspronkelijk een mallen maker. Met behulp van diverse door haar gemaakte mallen, worden er in de factory verschillende Chichi’s gemaakt.

Als je door de tuin loopt, dan kom je eigenlijk al heel snel bij de werkruimte van de factory.

In deze werkruimte, die overigens lekker buiten is, worden de Chichi’s gegoten in de mallen. We konden gewoon meekijken en kregen een leuke uitleg hoe de Chichi’s nu precies gemaakt worden. Meestal worden de Chichi’s van gips gemaakt, maar soms wordt er ook epoxy of beton gebruikt.

Als de Chichi uitgehard is, dan wordt deze uit de mal gehaald. De volgende stap is om de Chichi netjes glad te maken en eventuele gaatjes te vullen. Daarna blijven de Chichi’s een aantal dagen op het rek staan om te drogen.
Als ze goed gedroogd zijn, dan worden de Chichi’s naar de schilders op het eiland gebracht. Dit zijn voornamelijk vrouwen die thuis de Chichi’s beschilderen.
Als de Chichi’s beschilderd zijn, dan komen ze weer terug bij de factory, waar de laatste controle gedaan wordt, en waar de tags aangebracht worden, zodat je kunt zien dat je een echte Chichi van Serena gekocht hebt.

Het leuke is dat je onder de Chichi ook een nummertje terug kunt vinden, waarmee je op de site kunt zien wie jouw Chichi geschilderd heeft.
Vanuit de tuin kom je vervolgens bij het winkeltje van Serena’s art gallery.

Binnen vind je echt super veel Chichi’s, ik vond het maar moeilijk om een keuze te maken.

Uiteindelijk heb ik een zittende Chichi genomen. Ik zal later een foto laten zien, want ze is nu heel goed ingepakt voor de trip naar huis. Ik ben ook vergeten te kijken welk nummertje er onder mijn Chichi staat, dat komt dus ook later dat  kan laten zien wie mijn Chichi gemaakt heeft.
De zittende Chichi’s zijn er in het klein, medium en groot en daarnaast zijn er ook kleine en grote staande Chichi’s. Je kunt zelfs Chichi’s op maat laten maken en naar je eigen smaak laten schilderen.

Je kunt ook workshops volgen bij Serena’s Art factory, maar daarover vertel ik in een andere blogpost later nog wat meer.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 89 times, 1 visits today)

Geef een reactie