Pop’s place, waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten op Curacao

Bij het rondrijden op Curacao met een vriend van ons, gaf hij ons de tip om bij Pop’s place te gaan eten. Hij weet dat wij wel van Surinaams eten houden, dus dan zou het eten van Curacao ons ook vast goed bevallen. Op 2 januari gingen we even kijken, maar toen waren ze dicht. Twee dagen later waren ze wel open, dus wij er naar toe om te lunchen.

Pop’s place heeft heerlijke lokale gerechten. Het tentje ziet er kleurrijk uit, met onder andere een paar tafels gemaakt van grote houten kabelrollen.

De kaart is makkelijk verdeeld in kipgerechten, vleesgerechten en visgerechten. Daarnaast hebben ze nog wat broodjes.

Omdat we beiden zin hadden in een vleesgerechtje, maar ik het idee had dat ik geit niet zo lekker zou vinden, heb ik gekozen voor de Karni Stoba (het stoofvlees) en Martin voor de Kabritu (geitenvlees). Allebei hebben we gekozen voor half bruine rijst (met boontjes) en half gebakken banaan. En het was echt super lekker!. Het vlees was heerlijk mals en de rijst gelukkig helemaal niet droog. Onze kleine man wilde alleen een broodje met ei, wat volgens hem ook lekker was.

Pop’s place ligt aan de Caracasbaai. Aan de ene kant een heel mooi uitzicht op het strandje en aan de andere kant zie je een ontzettend lelijk ding in het water liggen wat lijkt op een klein olie boor platform. Niet teveel die kant op kijken dus, want het strandje ziet er wel heel leuk uit.

Na deze keer zijn we nog twee keer bij Pop’s place gaan eten, een keer voor diner, waarbij we de verse vismoot namen, die in dit geval een heerlijke Dorade was.

En nog een keer voor de lunch, omdat we de zeevruchten soep ook nog heel graag uit wilden proberen. Die zeevruchten soep is echt heeeeel lekker, super goed gevuld en heerlijk van smaak.

Als je echt lokaal eten wil proberen, dan zou ik hier naar toe gaan. Het eten is niet duur en de kwaliteit is goed. De mensen van de bediening zijn aardig en de lokatie is leuk zo aan het water. Het restaurant is op alle dagen van de week open, behalve op dinsdag. Op Tripadvisor kun je meer lezen over dit restaurant.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 311 times, 1 visits today)

Geef een reactie