Een Gin Tonic met Bobby’s gin voor Cocktail Friday

Zo dat is alweer een poosje geleden dat ik een blogpost geschreven heb voor Cocktail Friday op Cakesandpumps. De laatste blogpost voor Cocktail Firday was in Suriname, over een Rum Cola. Tijd dus om weer eens een cocktailtje te proberen. En aangezien het vandaag vrijdag is en ik best veel zin heb in een lekker cocktailtje, een post over een Gin Tonic voor Cocktail Friday.

Een poos geleden waren we uit eten bij ‘t Weeshuys in Geertruidenberg en daar dronken we deze heerlijke Gin Tonic met Bobby’s gin voor het eerst. Als we uit eten gaan vind ik het wel leuk om nieuwe gin’s uit te proberen. Je hoeft niet meteen een hele fles gin te kopen en ik doe ook weer nieuwe ideeën op om de Gin tonic te garneren. Van deze Gin tonic waren we allebei meteen zo enthousiast, dat ik de volgende dag meteen de ingrediënten besteld heb.

Bobby’s dry Gin
De Gin in deze Gin Tonic is de Bobby’s gin, de gin is Nederlands en wordt gedistilleerd in Schiedam.
Bobby’s gin is vernoemd naar de opa van een van de makers van de Gin, Sebastiaan. Opa Bobby kwam in 1950 van Indonesië naar Nederland, waar hij kennis maakte met de Nederlandse Jenever. Als snel begon hij specerijen en kruiden uit Indonesië toe te voegen aan de jenever om de smaak van thuis te proeven. De kleinzoon Sebastiaan vond in 2012 een fles van zijn opa’s hand in het huis van zijn moeder. En samen met de master distilleerder Herman Jansen sleutelden ze twee jaar aan het concept totdat er een nieuwe gin geboren was. De Bobby’s gin.

In het recept van de Gin zitten kruiden zoals lemongras, kruidnagelen, koriander, pepers, kaneel, jeneverbessen, rozebottels en Venkel
De fles waarin de Gin zit is een prachtige hoge, grijsbruinige fles met een Ikat print, een traditioneel Indonesisch patroon.
De gin wordt inmiddels naar veel andere landen geëxporteerd, we kwamen de gin ook tegen op vakantie in Curacao, wat we natuurlijk helemaal niet erg vonden;-)

De Tonic
Heerlijk bij deze gin is de Mediterranean Tonic van Fever tree. Deze tonic heeft een ondertoon van rozemarijn met citrusachtige en bloemige tonen, wat een kruidige smaak aan je Gin tonic geeft. Net iets anders dan de gewone tonic. Tip: De kleine flesjes van 200 ml zijn net te veel voor 1 Gin tonic en net te weinig voor twee. Bij Albert Heijn verkopen ze tegenwoordig de Mediterranean tonic ook in 500 ml flesjes. Net iets makkelijker.

De garnering
Voor de garnering heb ik een schijfje sinaasappel gesneden en daarin drie kruidnageltjes gestoken. Als je de kruidnageltjes van boven naar beneden schuin in het schijfje sinaasappel steekt, dan blijven ze goed zitten in het schijfje.

Het Recept
Doe veel ijsklontjes in een groot glas, bij voorkeur een Gin Tonic glas. Daarna 60 ml Bobby’s gin bij de ijsklontjes en als laatste ongeveer 150 ml Fevertree Mediterranean tonic.
Het sinaasappelschijfje maak je zoals hierboven beschreven en voeg je als laatste toe bij de mix. De G&T is klaar.

Geniet lekker van deze heerlijke Gin tonic voor Cocktail Friday, laat je me weten in de comments hieronder wat je van de cocktail vindt?
Ik ga even genieten van ons eerste personeelsfeest van 2018. Kijken of ze daar ook een lekkere Gin Tonic klaar weten te maken.
Fijn weekend!

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 94 times, 1 visits today)

Geef een reactie