Van kleur tot schilderij

In 2012 en 2013 heb ik eindelijk weer eens een penseeltje gepakt en wat meer geschilderd dan de voorgaande jaren. Een paar schilderijen hingen al jaren aan de muur, wachtend om eindelijk afgeschilderd te worden. Maar met het inrichten van de babykamer, kwam de zin weer om wat eigen werk te maken. Een jaar daarvoor was ik al begonnen aan een fantasy draak voor in de hal beneden. De hal zou roze worden met een fel gekleurd schilderij. De tekening van de draak heb ik gemaakt en ook een groot deel van de blauwe kleur geschilderd. Maar ja, roze was toch niet helemaal de kleur van M., dus onder druk toch naar blauwgrijs geswitcht. Alleen toen paste de kleur van het draken schilderij helemaal niet meer bij de hal en stond er weer een onafgemaakt schilderij op de zolder. Totdat ik erachter kwam dat ik zwanger was van een jongetje en alles op zijn plekje viel. Dit schilderij zou hartstikke leuk bij de kinderkamer passen, dus bestemming gevonden en het eindelijk eens afgemaakt.

Toen de fantasie draak klaar was, bedacht ik me dat het ook wel tof zou zijn als ik een paar schilderijen die al heeeel lang onafgemaakt aan de muur hingen, af zou maken. Zoals deze:

En deze:

Inmiddels was het 2013, maar de baby was er nog niet, dus ben ik aan een nieuw schilderij begonnen. Als ik nu naar de schilderijen kijk die ik toen gemaakt heb, dan ben ik echt verbaasd hoe kleurrijk ze wel niet zijn. Een groot deel van mijn zwangerschap heb ik een prenatale depressie gehad, dus dan zou je eigenlijk wel wat somberdere kleuren verwachten. Maar wie weet hebben de vrolijke kleuren ook wel een beetje geholpen om er door heen te komen, ik vind het in ieder geval nog steeds mooie kleuren, ook nu het met mij allang weer goed gaat. Ik heb geprobeerd om het schilderij af te krijgen voordat de baby geboren werd, maar helaas net niet af. Gelukkig heb ik het schilderij toch nog vrij snel afgemaakt nadat de kleine geboren was, haha anders zou er weer een onafgemaakte op zolder staan;-)

Het laatste schilderij dat ik gemaakt heb in 2013 was deze. Ik heb het gemaakt van stukken karton, waar een van onze katten gaatjes in gebeten had. Ik heb de doos verder kapot gemaakt, met elke stap op het schilderij heb ik van een stukje karton meer van de toplaag afgetrokken. In de laatste stap bestaat het karton alleen nog uit de onderste, geribbelde laag en is de toplaag helemaal weg.
Het schilderij hang nu in onze keuken.

Voor nu dan, want ik ben net begonnen aan een nieuw schilderij voor in de keuken……..

Liefs Clau

My Socials Cakesandpumps

(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie