Nieuwe plant in een super gave plantenpot op wieltjes

Honey jar as a Planter in the kitchen ig

Tegenwoordig is lekker veel planten in huis weer helemaal in. Nu heb ik altijd graag plantjes in huis gehad, maar door het verbouwen sneuvelde er nog wel eens. De meest planten houden niet zo van stof, of ik vergat weer een poosje om ze water te geven. Regelmatig koop ik dus nieuwe planten voor de potten die ik al heb staan. Maar soms is het ook wel leuk om weer een nieuw dingetje te verzinnen met een plant, bijvoorbeeld een stoere plantenpot van een oud blik. Lees verder..

Honey jar as a Planter in the kitchen ig

Bij Fortune Flea kwam ik dit super toffe honing blik tegen wat prima als plantenpot kon dienen. Het blik is best groot ( 77 x 46 cm) en helemaal hol aan de binnenkant.
Honingblik als plantenpot op verrijdbaar tafeltje
Omdat ik het blik niet zomaar op de gietvloer wilde zetten, bedacht ik om een klein rond tafeltje te maken. Ik zou het zelf uit hout zagen en er wielen onder maken. Bij de bouwmarkt bedacht ik ineens dat ik ook nog een tafeltje van Ikea in elkaar gezet had, wat misschien precies de goede afmeting had en waar ik dan alleen maar wielen onder hoefde te zetten. Dus wel wielen gekocht maar geen plank.
Tafel ikea voor onder honingblik als plantenpot
Thuis het tafeltje opgemeten en dit was perfect. De pootjes er dus weer onderuit gehaald, wielen eronder, goed geschuurd en daarna twee keer geschilderd met de matte Wood & Wall verf van de Gamma in de kleur Bluish black.Tafeltje voor honingblik plantenpot gedeeltelijk geschilderd
Tafeltje voor onder honingblik als plantenpot met wieltjes
Super handig, want het was zo droog en ik had niet eens grondverf nodig. Twee laagjes verf was genoeg om de verf er dekkend op te krijgen.

De plantenpot erop gezet en gaan verzinnen wat voor een frame ik in het blik ga maken om de plant op te zetten.
Ondertussen had ik al een donkergrijze kunstof binnenpot gekocht bij de Kwantum en een mooie plant bij Ikea.
Plantje van ikea voor in plantenpot gemaakt van een honingblik
Martin had toen het lumineuze idee om er tijdelijk een lege Jupiler krat op zijn kant in te zetten. Dit paste perfect.
Wat ervoor zorgde dat het maken van het frame een beetje op de lange baan geschoven werd.
Alleen die lege bierflesjes zonder krat begonnen toch een beetje irritant te worden, dus eindelijk een frame gemaakt afgelopen week. En het was eigenlijk zo klaar.
frame-in-het-honingblik-als-plantenbak
Frame om plant op te zetten in honingblik
Met dezelfde verf als het tafeltje onder de plantenpot geschilderd en klaar. Achteraf gezien was het schilderen een beetje overbodig, want je ziet helemaal niets van het frame als de pot erin staat;-)

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 1.872 times, 3 visits today)

Geef een reactie