Cupcakes om mijn 1-jarige niet-roken te vieren

Inmiddels ben ik al ruim 2,5 jaar gestopt met roken. Deze post heb ik in de eerste instantie voor photosforfoodies.com geschreven. maar omdat ik het toch wel erg veel werk vind om drie blogs bij te houden, heb ik besloten om uiteindelijk met Photos for foodies te gaan stoppen. Het zou jammer zijn als alle blogjes verloren gaan, dus deze ga ik overzetten naar Cakes and Pumps. Dit is de eerste post, maar gelukkig ben ik nog steeds gestopt met roken. Ik ben daar nog steeds heel blij mee, de uitgebreide blog die ik er toen over geschreven had op hier op mijn blog vind je hier
Voor Photosforfoodies.com heb ik toen cupcakes gemaakt en die cupcakes die ik gemaakt heb om dit 1-jarige jubileum te vieren met mijn collega’s wil ik je hier graag nog een keertje laten zien.
Bij Bailey lights heb ik best veel collega’s die helemaal gek zijn van eten. Naast al het praten over lampen gaat het ook heel vaak op kantoor over eten. Een paar collega’s bakken zelfs af en toe lekkere (cup)cakes of andere lekkere hapjes voor ons (of laten hun vrouw en kinderen dit doen;-)).
Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, maar nu ik mijn Cakes and Pumps Blog heb is het wel een goed idee om van dat bakken voor collega’s een gewoonte te maken. Kijken of ik hier een leuke serie van kan maken.

Ik heb gekozen voor cupcakes en heb ze gedecoreerd met een sigaret met een rood kruis erdoor heen. Het recept van de cupcakes is erg makkelijk, maar ze zijn wel heel lekker. Natuurlijk kun je andere decoraties maken, naar je eigen idee. Op internet zijn ook genoeg voorbeelden van leuke cupcakes te vinden. Ik kon zelf echter niets leuks vinden bij mijn stoppen met roken thema, dus ik ben maar wat gaan proberen.

Dit is het resultaat ongeveer halverwege mijn werk.

Voor het stekertje op de cupcake heb ik een plaatje op internet gevonden. Deze heb ik twee keer geprint, cocktailprikkertje ertussen en twee blaadjes op elkaar geplakt.

En zelfs Larsman is helemaal gek van de cupcakes. Ik had de cupcakes die al klaar waren in een doorzichtige doos op de keukentafel gezet. Na zijn middagslaapje mocht hij er eentje proeven. Maar toen hij de doos zag bleef hij maar zeuren voor meer. hahaha en natuurlijk eentje gekregen, soms moeilijk om deze cutie iets te weigeren;-). Nee geintje, ik ben vaak ook best wel streng voor hem.

Het recept:

Cupcakes om mijn 1-jarige niet-roken te vieren

Cakesandpumps
Heerlijke cupcakes met het stoppen met roken thema
Porties 18

Ingrediënten
  

 • 230 gram Ongezouten zachte roomboter
 • 230 gram Fijne kristalsuiker
 • 230 gram Zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 1 theelepel vanille-essence
 • Witte fondant
 • Gele fondant
 • Zwarte fondant
 • Rode fondant

Instructies
 

 • Zet de hetelucht oven aan op 175 graden.
 • Neem 18 papieren cupcake vormpjes en zet deze in Cupcake bakvormen. Hierdoor blijft de vorm van de cupcake beter behouden dan dat je de papieren vormpjes zo op een bakplaat zet.
 • Mix alle ingrediënten door elkaar met een mixer, ongeveer 2-3 minuten, totdat er een licht en romig beslag ontstaat.
 • Doe het beslag in de cupcake vormpjes. Ik heb de vormpjes maar tot de helft gevuld, anders kun je ze helemaal niet meer decoreren.
 • Bak de cupcake in ongeveer 20 minuten gaar.
 • Leg de cupcakes nu op een rooster en begin dan meteen de topping voor te bereiden.
 • Rol de witte fondant uit tot een rolletje om het witte deel van de sigaret te maken
 • Doe daarna het zelfde met de gele fondant om de filter te maken.
 • Met de zwarte fondant maak je kleine bolletjes die je aan de andere kant tegen de sigaret plakt.
 • De rode fondant rol je uit tot een platte plaat. Hieruit snijd je in repen het rode kruis om over de sigaret te plakken.
 • Laat de cupcakes daarna verder afkoelen, hoewel ze warm ook al heel lekker zijn.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 84 times, 1 visits today)

Geef een reactie