Ibiza: Portinatx

Het weer is nog steeds helemaal niks hier in Nederland, ik droom dan ook een beetje weg boven de foto’s van Ibiza met mooie stranden zoals in Portinatx. Ibiza, het eiland met de mooie, warme stranden, de prachtige landschappen, heerlijke restaurants en Beach clubs. Het leuke van het eiland is dat er voor iedereen wat wils is. Als je jong bent (of oud;-)) en alleen maar zin hebt om te partyen of op het strand te liggen, dan is er keuze genoeg. Maar er zijn ook genoeg leuke plekken om met je gezin naar toe te gaan of om te genieten van de mooie natuur. Uit eten gaan is in Ibiza echt paradijs, je kunt er goedkoop eten in een klein strandtentje (ok, ik geef het toe, McDonalds of pizza is zeker goedkoper, maar zeker geen paradijs), maar ook heeeeeeeel duur in een restaurant zoals The Sublimotion, wat in 2014 het meest dure restaurant ter wereld was. En dan heb je natuurlijk alles wat daar tussen in zit.
Ik heb nog nooit gehoord dat iemand die naar Ibiza geweest is, er niks aan vond, dus dat zegt al genoeg over de diversiteit van het eiland.

Wij houden heel erg van reizen, feesten en lekker uit eten gaan, maar het grappige is dat we pas in 2013 voor de eerste keer naar Ibiza zijn gegaan. De kleine Larsman was net 6 maanden oud, dus we wilden niet naar een al te verre reisbestemming, maar ook niet meteen terechtkomen op een Spaanse familie camping waar we alleen maar tussen de gezinnen zouden zitten. In dat jaar was Ibiza helemaal hot in Nederland en zo werd uiteindelijk Ibiza onze vakantiebestemming. Sinds we voor de eerste keer op Ibiza waren hebben we ons meteen voorgenomen om elk jaar terug te komen, al is het maar voor een lang weekend.
Dit jaar gaan we dan ook voor de derde keer. En omdat de lente bijna begint en over een paar weken het vakantieseizoen in Ibiza weer start, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om de komende tijd een paar blogs te wijden aan leuke spots op Ibiza.
Deze eerste blog over Ibiza gaat over het strand van Portinatx. Portinatx, (je spreekt het uit als Port-i-natsj) is een klein dorpje in het noorden van Ibiza. Je komt er met de auto of met de bus (ik heb gelezen bus 20 vanuit Eivissa of bus 21 vanuit Santa Eularia, maar dat weet ik niet zeker). Het is een beetje een toeristisch dorpje, met wat hotels en appartementen. Maar gelukkig niet vervelend toeristisch. Het dorp is niet heel groot en dat geldt hetzelfde voor het strand van Portinatx. Het is wel een mooi, schoon strand met een rustige zee. Vooral die rustige zee is heerlijk met kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Op het strand kun je ligstoelen huren, met en zonder parasol. Ik weet niet meer precies wat de prijs was, ik dacht ongeveer 10-15 euro, maar dit zal wel verschillen met de seizoenen.
Als je wilt kun je ook gaan wandelen naar de toren aan de westkant van het strand en ook aan de oostzijde van de baai schijnt er een pad te zijn waar je naar de klif van Punta Moscarter kunt lopen. Wij hebben dat om heel eerlijk te zijn niet gedaan, rotsachtige paadjes zijn niet te doen met onze 6 maanden oude smurf in zijn kinderwagen, maar als je meer van wandelen houdt dan van op het strand liggen, dan is dit natuurlijk ook een optie.

Het strand van Portinatx is niet heel erg druk, er zijn een paar kleine restaurantjes aan de linker zijde van het strand waar je kunt eten of (tegen betaling) naar het toilet kunt gaan. Je kunt beter zelf je drinkwater, wat te eten en zonnebrand meebrengen, want je kunt dit alleen boven in het dorpje kopen. Voor de rest is het heerlijk genieten van de zee en het strand (ik droom nog even verder)……

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 71 times, 1 visits today)

Geef een reactie