Hotspot: Bazar Rotterdam

Gisteren gingen we met vrienden naar de honkbal film “Boys of Summer” in Rotterdam. Tenminste we dachten dat het een film was, maar het bleek een documentaire te zijn over jonge honkballers in Curacao. De tickets waren gratis omdat Bailey Lights het WPT in Rotterdam sponsort, en het leek ons wel leuk om naar de film te gaan met vrienden en daarna lekker uit eten. Ik vond de film behoorlijk saai en raad deze ook echt niet aan als je niet van honkbal houdt. Na de film wilden we lekker met z’n vieren een hapje gaan eten. Een van onze vrienden vond het restaurant Bazar Rotterdam op internet, wat op plaats 33 van de top 500 restaurant lijst Rotterdam van Tripadvisor stond.  Dat zou dus een goed restaurant moeten zijn. Alleen het leek nogal druk, nogal logisch voor een vrijdagavond, maar door het lekkere weer was het nog veel drukker in de Witte de Withstraat. We hielden ons hart vast, maar yessss er was nog een tafeltje voor vier personen in de kelder vrij, dus “Strike”, om maar even in de honkbaltaal te blijven;-).

Toen we het restaurant binnen gingen waren we aangenaam verrast door de inrichting.

Het interieur zag er super leuk uit met allemaal verschillende soorten accessoires en lampen uit Noord-Africa en het Midden-oosten. Het restaurant zit in een monumentaal pand aan de Witte de Withstraat. Het restaurant heeft een kelder, een begane grond en nog een verdieping daarboven. En het hotel is denk ik daarboven. Beneden waren inderdaad alle tafels bezet, behalve het enige tafeltje wat op ons stond te wachten.

Het restaurant serveert maaltijd uit Nood-Afrika en het Midden-Oosten, ze hebben, vis, vlees en vegetarische gerechten. Naast het diner wordt er ook lunch en zelfs ontbijt geserveerd.
Als voorgerecht  hebben we  “Iran’s voorgerecht”, voor 2 personen (met Zaalouk, Humuz, Haydari, Sarma, Peynir Ezmer, Sigara boregi en brood) en het “Abdul’s voorgerecht” voor 2 personen (met Sigara boregi, cigar sucuk, falafel, chicken wings, garlic sauce en brood). Vraag met niet wat alles precies is, want dat wist (en weet) ik echt niet;-) Ik laat me graag verrassen in een restaurant. Het eerste voorgerecht was geheel vegetarisch met allerlei saladeachtige gerechtjes. Niet echt aan mij besteed, maar samen met het andere voorgerecht en het brood was het wel lekker.

Het hoofdgerecht was echt heerlijk. We hebben de “Bizar Bazar Vis” en de “Bizar Bazar vlees” besteld, beiden voor 2 personen. Allebei de hoofdgerechten bestaan uit en big Kebab per persoon, het visgerecht met tonijn, grote garnalen en groenten. Het vleesgerecht met rundvlees, kip en groenten. Er was ook nog een stoofpotje met vis en een stoofpotje met vlees. De gerechten werden geserveerd met rijst.

We vonden het alle vier heerlijk, haha ik krijg alweer honger als ik deze post schrijf 😉

Na het hoofdgerecht dacht ik nog wel wat ruimte te hebben voor de beroemde Dudok  appeltaart. Echter halverwege de taart was ik echt vol. haha maar M. kon de rest van de appeltaart niet weerstaan, dus deze ging toch nog op.

De bediening aan onze tafel was best wel snel, ondanks dat alle tafels bezet waren. Alleen toen we klaar waren met het hoofdgerecht werd de tafel maar voor de helft afgeruimd, omdat de serveerster haar rook pauze had. Dat was wel een beetje raar, maar haar collega haalde gelukkig de rest later wel weg toen de koffie, thee en taart gebracht werd. Maar dat is enige minpuntje.

Bazar Rotterdam is een restaurant dat ik zeker zal aanraden aan mijn vrienden, dus als je meer wilt weten over Bazar Rotterdam, klik dan  hier voor hun website.

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 25 times, 1 visits today)

Geef een reactie