FoekjeFleur: Flesvazen die eruit zien als een schoonmaak fles

Fles vazen FoekjeFleur voor oude deuren op Goodlives.nl

Al een poosje staan de flesvazen van FoekjeFleur op mijn wishlist. De laatste tijd zie je de vazen ook steeds meer op Instagram verschijnen, waardoor mijn enthousiasme over de vazen nog meer aangewakkerd werd. Dus twee weken geleden heb ik eindelijk maar eens een vaas bij FoekjeFleur besteld.

Foekjefleur vaas met eamesvogel
De warmgele vaas nr 3 was degene die ik als eerste wilde hebben. Alleen deze was niet meer op voorraad. Dus ik heb Foekje Fleur gemaild wanneer ze de vaas weer op voorraad zou krijgen. Ik kreeg meteen een mailtje terug dat ze dacht er nog eentje in haar atelier te hebben, maar dat ze het niet zeker wist.
De volgende dag kreeg ik een mail dat de ze er inderdaad nog eentje had en dat de vaas al naar me onderweg was. Echt super, ik helemaal blij.
Maandag kwam de vaas aan, en ik hoorde het al meteen, dat klinkt niet goed in dat pakje. De vaas was helemaal in stukken. Wat baalde ik. Het pakketje was goed ingepakt door Foekje Fleur, en toch bij de post stuk gegaan. En helaas was dit haar laatste warmgele nr 3 vaas.
Bottlevase nr 3 FoekjeFleur
Na mijn mailtje aan Foekje Fleur moest ik even geduld hebben, want ze was een paar dagen weg. Ondertussen dacht ik dan bestel ik maar een paar anderen erbij en aangezien de kapotte gele de laatste was, wilde ik dan wel een groene nr 3.

De zaterdag daarna ontving ik mijn pakketje van FoekjeFleur, gelukkig alle flesvazen helemaal heel deze keer. En met een heel lief kaartje erbij dat ze nog een gele in een winkel in Rotterdam had gevonden en die voor mij was gaan halen.
Wat een service, echt heel tof. En alledrie de vazen zijn prachtig.

FoekjeFleurbottlevases

Het verhaal achter de flesvazen spreekt me ook heel erg aan. Foekje is de flesvazen gaan maken nadat ze gelezen had over de plastic soep in de oceanen. In haar woonplaats Rotterdam is ze bij de Maas gaan zoeken en vond daar inderdaad een heleboel plastic.
In dit filmpje (film van FoekjeFleur.com) kun je hiervan een beeld krijgen:

Uit deze vondsten zijn de flesvazen geboren, die dus niet alleen mooi zijn, maar ook een diepere gedachte hebben, namelijk dat het meeste plastic gewoon niet afbreekt, hoe oud het ook is en dat we onze wereld ermee vervuilen.
De vazen die gemaakt zijn van porselein worden door Foekje Fleur niet zelf gemaakt, maar ze werkt hiervoor samen met een klein Chinees bedrijf, genaamd Middle Kingdom dat bestaat uit een man-vrouw team. De flesvazen zijn aan de buitenkant mooi mat en aan de binnenkant geglazuurd, zodat je er gewoon water in kan doen voor je bloemen. Op de site van Foekje Fleur vind je meer info over de vazen.

De andere twee vazen die ik besteld heb zijn een lichtroze nr 6 en een lichtgroene nr 2. En ik denk dat over een poosje je ook nog wel een Dark green nr 7, een Orange nr 9, een Old red nr 5 en een Fresh Yellow nr 8 voorbij ziet komen. Eigenlijk zijn ze allemaal mooi en wil ik alles wel op mijn wishlist, maar laat ik dat Martin maar niet aan doen;-)
Bottlevase nr 6 FoekjeFleur
bottlevase Foekjefler nr 2

De vaas staat trouwens ook mooi bij mijn Okergele Sibilla vaasje van Hella Duijs:

Foekjefleur vaas met HellaDuijs vaas

Heb je vragen over de DIY projectjes of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 1.561 times, 1 visits today)

Geef een reactie