DIY: koperkleurige mason jars en weck potten

Mason jars in drie verschillende maten, DIY op Goodlives.nl

Vorig jaar schreef ik voor mijn oude Blog Cakesandpumps al een post over deze leuke DIY om Mason jars of weckpotten koperkleurig te spuiten en te gebruiken als pennenbakjes. Inmiddels heb ik een nieuw bureau in mijn atelier en kon ik nog wel een paar pennenpotjes gebruiken voor mijn pennen, liniaaltjes en stiften. Ik vind ze zelf echt super leuk, mijn bureau is meestal best een troep en ik weet nooit waar ik alle pennen, potloden en stiften moet laten. Dus om alles een beetje op te kunnen ruimen, kon ik wel een paar potjes gebruiken. Haha klinkt je dit bekend in de oren? En ben je ook helemaal gek van koperkleurige interieur dingen? Dan is deze DIY ook echt iets voor jou. Lees verder hoe ik deze DIY gedaan heb.

Maisonjars drie grotes

Allereerst heb ik een mason jar gekocht, bij de trekpleister. Maar je kunt ze tegenwoordig volgens mij wel overal kopen. Ik vond de mason jar een beetje te hoog en te smal voor mijn dikke stiften, dus heb ik bij de Boerenbond twee Weck potten gekocht. De deksels van de weckpotten zou je eventueel ook nog als onderzetter kunnen gebruiken. Ik zit eraan te denken om deze misschien ook koperkleurig te spuiten.
Het volgende dingetje was om hier in mijn dorp de verf spray te kopen. Ik had deze natuurlijk ook via internet kunnen kopen, maar ik wilde meteen aan de DIY beginnen en niet nog een paar dagen wachten, haha hoezo een beetje ongeduldig;-). Uiteindelijk heb ik deze van Flexa gevonden, die kun je dus gewoon bij de bouwmarkt kopen, lekker makkelijk!
Copper red Metallic spray.
Eigenlijk wilde ik liever een spray die iets meer hoogglans was, dat is deze helaas niet. Maar ik ben toch blij me het uiteindelijke resultaat.
Toen ik eindelijk alles had, heb ik oude kleren aangetrokken. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten, ik heb nog nooit iets met verf bespoten. maar toen ik begon was ik heel erg blij dat ik mijn oude kleren aan had getrokken. Zeker met de wind in de tuin die dag.

maison-jar-diy-paint-spray

Wat heb je allemaal nodig:

  • Mason jars, weck potten of andere potten die je zelf leuk vindt
  • Verf spray in de kleur die je leuk vindt
  • Oude kranten of ander papier om je tafel te bedekken
  • Oude kleren
Mason jars zonder verf
weck-jar-diy

Ik heb het sprayen buiten gedaan, het was goed weer, niet te zonnig en het zou droog blijven, zodat de potten ook 24 uur buiten konden blijven om te drogen.

Stappen
Stap 1: Ik heb als eerste een heleboel kranten op de tafel gelegd, met op de hoeken van de kranten allerlei bakjes en flesjes om ervoor te zorgen dat de hoeken niet omhoog zouden waaien tegen mijn pas gespoten potjes.
Stap 2: Daarna de deksels verwijderd en de potten op zijn kop neergezet. Maak de potten daarna schoon, kijk op je verfspray wat voor jouw spray aangeraden wordt. Ik heb ze schoongemaakt met wasbenzine. In ieder geval geen water gebruiken, anders is de pot te nat als je wilt gaan spuiten en wordt de verf niet egaal.
Stap 3: Toen begonnen met sprayen. Je moet wel echt wat afstand houden (tenminste 25 cm), en je moet steeds maar een beetje sprayen, anders krijg je druppels of gaat de verf lopen en wordt je pot echt lelijk. Ik heb een pot die niet zo heel mooi geworden is. Ik kan hem nog wel gebruiken hoor, maar als je goed kijkt zie je wel wat lelijke plekken.

painting-maison-jars
Stap 4: Als je een laagje gesprayd hebt, dan moet je daarna de potten wat laten drogen (Flexa zegt ongeveer 10 minuten), voordat je weer een nieuw laagje kan aanbrengen. je blijft laagjes sprayen totdat je de kleur mooi genoeg vindt.
Laat de verf op de potten daarna 24 uur goed uitharden.

De volgende dag zijn ze klaar en kun je ze op je bureau gebruiken voor pennen, stiften, lineaaltjes en andere dingen. Lekker opgeruimd!

mason jars en weckpotten buiten
painting-mason-jars-and-weck-jars
Masonjar groot
Mason jars kleiner
Mason jars gespoten

Heb je vragen over de DIY projectjes of deze Mason jars DIY of wil je graag laten zien hoe jouw project is geworden? Sinds kort heb ik ook een Facebook group gemaakt Goodlives interior projects group. Je moet je wel even aanmelden als je lid wil worden.

KleinlogoGoodlives

 liefs Claudia

My Socials Goodlives

(Visited 766 times, 1 visits today)

Geef een reactie