Deel 3 Sophie’s Universe

Nu de Sophie nog erg klein is gaat het haken van de delen nog erg snel, dadelijk zal dat wel anders zijn. Het is ook best wel veel werk zo’n grote deken, dus is het ook wel leuk dat je zo snel resultaat ziet. Deze week voor deel 3 zijn er zelfs maar liefst 10 toeren om te doen, waarbij ik met 5 verschillende kleuren werk. Ik heb echter het kleurschema wel een beetje omgegooid.

De drie optionele kleuren die ik in de eerste blogpost genoemd heb neem ik in dit deel alledrie op.

De kleuren van de Softmix die ik ga gebruiken voor deel 3 van mijn Sophie zijn:
Toer 16: 034 Ocker
Toer 17: 034 Ocker
Toer 18: 015 Iceblue
Toer 19: 015 Iceblue
Toer 20: 038 Caramel
Toer 21: 038 Caramel
Toer 22: 043 Silver Grey
Toer 23: 043 Silver Grey
Toer 24: 002 Ivory
Toer 25: 002 Ivory
Hele anders dus dan wat ik in het begin bedacht had qua kleuren.

Deel 3 van de Nederlandse vertaling vind je hier (Klik)

Vanaf toer 17 zie je dat mijn werk wat begint te bobbelen, precies zoals al in het boek aangegeven werd.

Bij toer 18 en 19 ga ik verder met Iceblue. In toer 18 haak je een popcorn steek. Deze heb ik gelukkig al een keer geoefend toen ik bezig was met het haken van de vlaggetjes voor de wereldrecordpoging van het Nyehuis. Wat ik wel een beetje onduidelijk vond is dat in de Nederlandse vertaling staat dat je afsluiten met een halve vaste en in het boek dat je afsluit met een losse steek. Ik heb uiteindelijk het boek gevolgd waarbij je de naald steekt door het eerst gehaakte stokje, daarna de lus van het laatst gehaakte stokje door het gat haalt waar je de haaknaald doorheen hebt gestoken (je hebt nu weer een steek op je naald staan en daarna haak je een losse steek.

De 19e toer is even lekker simpel alleen maar stokjes haken waarbij je tussen de popcornsteken steeds 16 stokjes haakt.

Toer 20 en 21 haak ik met 038 Caramel. Toer 20 is simpel, geen moeilijke steken, je moet alleen goed tellen. In toer 21 haak je clusters, ook niet moeilijk. Als je eenmaal doorhebt hoe een Cluster gemaakt moet worden, dan haak je ze zo weg.

Toer 22 heeft een aantal driedubbele reliëf stokjes die je eerst aan de linkerkant van de popcornsteek maakt en daarna nog eentje om de rechterkant van de popcornsteek. Dit geeft een mooi kruiseffect.

Toer 23 en Toer 24 zijn simpel, met name stokjes, halfstokjes en reliëf stokjes.
De laatste toer van deel 3, toer 25 vond ik wel super leuk om te doen. Je haakt hierbij een kreeftensteek, waarbij je achteruit haakt. Echt nog nooit gedaan, maar het effect is wel super.
Mijn Sophie is wel heel erg gaan golven, maar dit zal later wel wegtrekken.

Mijn Sophie’s Universe meet 61 cm na 25 toeren.
De hoeveelheid wol die ik tot nu toe gebruikt heb is:

Liefs Claudia

My Socials Okariconcepts

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie