Cosmic Cal deel 1, Kleurschema van Cottonandcandles

Een paar weken geleden ben ik begonnen aan het eerste deel van de Cosmic Cal 2018, gemaakt door Helen Shrimpton (Crystalsandcrochet). Ik weet het, ik ben nog steeds bezig met de Sophie’s Universe deken, maar kon de verleiding niet weerstaan. Het haken aan mijn Sophie vind ik echt super leuk en de Cosmic Cal is een beetje een zelfde soort deken. En het leek me ontzettend leuk om eens vanaf het begin met een Cal mee te doen.

Voor wie niet precies weet wat een Cal is, bij een Cal (Crochet a-long) wordt er een project ontworpen waarbij elke week een deel van het patroon gepubliceerd wordt. De bedoeling is dat iedereen die meedoet met het project die week dat deel van het project haakt. Meestal is er een facebook groep waar je lid van kunt worden en waar je met elkaar over de Cal kunt kletsen, vragen kunt stellen over de Cal en je voortgang kunt laten zien.
Voor de Cosmic Cal is er ook een facebook groep, deze vind je hier.
De Cosmic Cal is ontworpen met een aantal verschillende Stylecraft garens. Ik wil echter graag garens gebruiken die ik ook in mijn webshop verkoop, daarom heb ik besloten om met ander garen te gaan haken en wel met het katoengaren Catania van Schachenmaeyer.

Ik heb de volgende kleuren bedacht voor mijn Cosmic Cal:

– Cremekleurig (105 Nature, Catania van Schachenmayr)
– Beige (248 Linnen, Catania van Schachenmayr)
– Midden Blauw (380 Tegelblauw, Catania van Schachenmayr)
– Oker (249 Goud /Oker, Catania van Schachenmayr)
– Lichtgrijs (172 Lichtgrijs/Zilvergrijs , Catania van Schachenmayr)
– Antraciet (242 Antraciet , Catania van Schachenmayr)
– Iceblue ( 019 Iceblue , Cotton van ByClaire)

Ik haak de Cosmic Cal met de 4mm haaknaald van Clover Amour

Alle kleurtjes zijn te koop via mijn site Okariconcepts.com,

Ik weet nu nog niet precies hoeveel bolletjes ik nodig denk te hebben, maar per week zal ik een overzichtje laten zien hoeveel wol ik tot dan toe gebruikt heb.
Dat is voor het eerste deel van de Cal het volgende:

Mijn kleurenschema is als volgt:

Deel 1 meet bij mij 51 cm x 58 cm.

Het schema van de Cal is ook vertaald naar het Nederlands, het eerste deel vind je hier (klik). Daarnaast is er ook een introductie pagina (in het Engels) en een overzicht van de kleuren die Helen heeft gebruikt voor vier verschillende Cosmic’s.

Helen Shrimpton maakt ook een video voor elk deel, deze is echter in het Engels, en volgt de US manier van haken. Wel belangrijk om je dat de realiseren, aangezien de US en UK een andere benaming van de steken gebruiken. Hierdoor zou je per ongeluk fouten kunnen maken.
De video voor deel 1 is opgesplitst in drie delen:
Toer 1 – 12 Klik hier
Toer 13 – 22 Klik hier
Toer 23 – 30 Klik hier

De Cosmic Cal duurt in totaal 9 weken en het eerste deel heb ik al lang af. Ik wilde proberen om elke week als ik een deel af heb mijn kleurschema’s te posten per toer, echter inmiddels zijn we rond het plaatsen van dit Blog al bij deel 7. De komende weken moet ik dus even snel een inhaalrace doen om de boogposten bijgewerkt te krijgen.
Tot nu toe vind ik de Cosmic Cal wel een stuk lastiger dan de Sophie. Bij Sophie’s Universe heb je ook wel relatief simpele rondes ertussen zitten, waarbij je wel moet tellen, maar ook hele lange stukken steeds dezelfde steek haakt en daarna pas weer wat verschillende steken.
Bij de Cosmic Cal ben je echt iedere steek aan het tellen of aan het terugtellen waar je precies in moet steken.
Ik gebruik voor de Cal de Nederlandse vertaling. Dat is dan wel weer fijn, al die nieuwe steken in het Engels zou het nog veel lastiger maken.
Daarnaast bestaat deel 1 uit 30 toeren van de 93. Voor mij was dit wel erg veel, ik ben deze week dan ook amper aan mijn Sophie toegekomen.
Hopelijk wordt dat in het volgende deel wat beter, want het zou jammer zijn als Sophie nog 8 weken stil ligt.

Liefs Claudia

My Socials Okariconcepts

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie