Cocktail Friday met een Mojito is een goed begin van het weekend. Toen ik een jaar of 20 was dronk ik als cocktails met name Rum cola’s (ook wel Cuba Libre genoemd). Een Mojito was toen helemaal nog niet zo bekend in Nederland. Ik weet niet meer wanneer ik deze cocktail voor het eerst dronk, maar ik denk ergens in 2009, vlak voordat we op reis gingen naar het land van de Caiparinha’s, Brazilië.
Rum is een van mijn favoriete drankjes om mee te mixen, de Mojito past daar dus ontzettend goed bij aangezien je dit drankje met witte rum maakt. De Mojito is dan ook al heel snel een van de drankjes geworden die ik wat vaker maak of bestel.
Een Mojito is een hele frisse cocktail met limoen en mint smaak. Het is ook een gevaarlijk drankje, omdat het zo makkelijk wegdrinkt, net limonade;-)
Het originele recept komt uit Cuba. Er wordt gezegd dat het voor het eerst gemaakt werd op de suikerriet plantages in Cuba, maar ook dat het al in de 16e eeuw gemaakt werd onder de naam “El Draque”, naar Francis Drake. Het zou helpen tegen allerlei tropische ziektes.
Waarschijnlijk zullen we nooit weten wat het echte verhaal is, maar tegenwoordig is de Mojito een van de meest gedronken cocktails in de wereld. Reden genoeg om er over te bloggen op Goodlives Cocktail Friday, ook al zijn er al heel veel recepten op internet over te vinden.
Het Recept:
Cocktail Friday: Mojito
Equipment
- Cocktail stamper
Ingrediënten
- 60 ml Witte rum
- 1 limoen
- 2 eetlepel rietsuiker
- Verse munt
- Ijsblokjes
- Spa rood of bruisend mineraal water
Instructies
- Maak te limoen schoon met water en snijd hem daarna in vier delen.
- Doe de limoen samen met de rietsuiker en de rum in een glas. Pers de limoen stukjes met een cocktail stamper.
- Neem de munt blaadjes in je hand en klap erop met je andere hand, hierdoor komt de smaak van de munt vrij.
- Doe de muntblaadjes in het glas waar de limoen al in zit.
- Dan de ijsblokjes in het glas.
- Vul het glas daarna aan met de spa rood.
- Decoreer het glas met een paar muntblaadjes.
- Je cocktail is klaar, Proost!
Lekker weekend!
Liefs Claudia
Deze post stond oorspronkelijk op Cakesandpumps