Ik kan wel een goede smoothie gebruiken deze ochtend. We zijn gisteravond met vrienden uit eten geweest. We zijn naar een Japans-all-you-can-eat-concept restaurant geweest, genaamd Asuka. Het concept is simpel en je eet altijd veeeeeeeeeel te veel (oeps, zo kom ik natuurlijk nooit van die extra kilo af die er nog is van Ibiza;-)). Het eten is er prima. Ik heb lekker Sushi, Sashimi en heel veel bief en kip op. Het concept is erg leuk, want we bestelden alle vier wat we lekker vonden en konden dat dan ook weer allemaal met elkaar delen.
Zoals gewoonlijk hadden we van te voren gezegd dat we het niet zo laat zouden maken. Haha geen idee waarom we dat elke keer weer afspreken want er komt toch niks van. Nadat we het restaurant uitliepen was het eerste dat M. zei: “zullen we nog ergens een drankje doen?”. Tuurlijk. Dus weer veel te laat in bed, een beetje teveel alcohol gedronke en dan kan je wel een lekkere smoothie gebruiken als ontbijt, zoals deze Spinazie avocado banaan smoothie. Lees verder voor het recept.
Ook nog eens laat uit bed, maar toch aan de Sunday smoothies. Zie me hier aan het werk, samen met onze hond Bruno, die geduldig afwacht of er nog iets lekkers valt;-)
Voor deze groene smoothie heb ik verse spinazie gebruikt. Bij de vorige smoothie heb ik bevroren spinazie gebruikt, maar verse lijkt me eigenlijk wel lekkerder en misschien ook wel gezonder. Dus maar eens uitgeprobeerd. Ik heb eerst de yoghurt in de blender gedaan en daarna de spinazie. De spinazie heb ik in delen in mijn blender gedaan, omdat mijn kan niet zo groot is. Het ging eigenlijk helemaal goed met die verse spinazie, dus de volgende keer gewoon ook weer vers ipv bevroren. En de smoothie proefde koud genoeg voor mij, dus bevroren was in dit geval ook niet echt nodig geweest.
De avocado heb ik in tweeën gesneden, hierbij de pit heel gelaten. Daarna de pit eruit gehaald en het vlees van de avocado met een lepel uitgelepeld. Verder is deze smoothie net zo makkelijk als alle andere smoothies, dus lekker uitproberen.
Fijn Pinksterweekend
Het Recept:
Sunday Smoothie: Spinazie avocado Banaan
Equipment
- Blender
Ingrediënten
- 130 gram Spinazie Vers of diepvries
- 1 Avocado
- 1 Banaan
- 200 ml biologische yoghurt
- 50 ml water
Instructies
- Doe de yoghurt in de blender.
- Doe daarna de spinazie in de blender. In doe de spinazie in delen in de blender, omdat de kan van mijn blender nogal klein is. Door het in delen te doen wordt de spinazie goed fijn.
- Blender het geheel tot een gladde mix.
- Maak nu de avocado schoon, door de avocado in stukken te snijden. Let op de pit niet doormidden snijden. Haal de pit uit het deel waar het in achter gebleven is. Ik lepel daarna de avocado uit de schil.
- Snijd de avocado in kleinere stukjes.
- Haal de schil van de banaan en snijd deze ook in kleinere stukken.
- Haal de schil van de banaan en snijd deze ook in kleinere stukken.
- Doe de avocado met de banaan en 50 ml water bij de mix in de blender.
- Blender het geheel tot een gladde smoothie.
- Doe de mix in een glas.
- De Smoothie is klaar!
Liefs Claudia