Hotspot: The harbour Club Ibiza

Edit: Helaas is de Harbour Club Ibiza sinds afgelopen zomer 2016 gesloten. Het zusje naast de Harbour Club is nog wel open.

Twee jaar geleden, vlak voor ons eerste bezoek aan Ibiza, ontving ik van een van mijn collega’s, Lilly een lijst met hotspots op Ibiza. Lilly gaat regelmatig naar Ibiza en kent inmiddels een aantal leuke adresjes op het eiland. Altijd leuk om zulke collega’s te hebben;-). Een van de hotspots op de lijst was de Harbour Club Ibiza.
Ze vertelde ons dat de zoon van een vriendin van haar daar net de Harbour Club opgezet had en dat het echt net open was.
De twee weken op Ibiza vlogen voorbij en toen de vakantie afgelopen was, was de Harbour Club eigenlijk een van de laatste dingen die we nog niet bezocht hadden. Ik op internet gekeken voor wat informatie, en het zag er goed uit. Dus ik zei tegen M., dat ik toch nog heel graag bij deze Harbour Club wilde gaan eten. De Harbour Club Ibiza maakt deel uit van de Harbour Club groep, met nog drie andere vestigingen, maar dan in Nederland. Lees verder over deze hotspot.

Gebeld naar het restaurant om te reserveren en gelukkig was er voor die avond nog plaats. Het restaurant ziet er mooi uit, het eten is heerlijk en de mensen zijn allemaal even aardig en vriendelijk. Hier zouden we zeker nog een keer naar terug gaan. En dat hebben we gedaan. Vorig jaar en ook dit jaar zijn we lekker bij de Harbour Club gaan eten. Vorig jaar diner en dit jaar lunch. We dachten namelijk dat er nog geen diner was, omdat we zo vroeg in het seizoen waren. Heel veel (beach) restaurants serveren dan alleen nog lunch en gaan rond een uur of 18 alweer dicht. Maar toen we daar waren begrepen we dat die avond de eerste avond opening zou zijn. Nou ja maakte niet uit, bij de lunch kun je uit precies hetzelfde menu bestellen.

Dit hierboven is de eerste indruk van de Harbour Club Ibiza als je je auto parkeert op de parkeerplaats. De Harbour Club ligt in Talamanca, Eivissa, wat heel dicht bij de havens van Eivissa is. Heel makkelijk te vinden als je een kaart hebt. En anders weet een taxi chauffeur ook vast de weg wel;-).
Als je het restaurant binnen wandelt, zie je aan de rechterkant een klein winkeltje. Zoals bijna alle restaurants in Ibiza heeft ook de Harbour Club een winkeltje met kleding en wat sieraden. Het eerste gedeelte van het restaurant is in de openlucht. Je ziet een aantal tafels, zitjes en een prachtige muurschildering. Deze muurschildering is speciaal gemaakt voor de Harbour Club, door neo pop-art artist Selwyn Senatori. Wat ook echt heel tof is, er staan drie doorzichtige champagne kasten in dit openlucht gedeelte. Wow, daar zou ik er ook wel een van op mijn terras buiten willen hebben;-)

Het tweede gedeelte van het restaurant is wel overdekt, dus ook met iets minder weer kun je hier prima zitten (haha heb je dat, slecht weer in Ibiza?;-)). Wij waren met 9 mensen en hebben lekker voor het overdekte gedeelte gereserveerd. Niet omdat het slecht weer was, maar omdat je dan heel dicht aan het strand en de zee zit. En dan een heleboel mensen voorbij ziet lopen. Wat altijd leuk is in Ibiza, omdat je zoveel verschillende types hebt die naar Ibiza op vakantie komen, of die er wonen. Aan de achterkant van het restaurant loopt een houten pad, waarover je langs de gehele baai van Talamanca kunt lopen. Het pad kun je op deze foto zien, wat de achterkant van de Harbour Club is:

Wij hebben de Harbour Club aan het begin van mei 2015 bezocht, en ik denk dat de menukaarten nog niet klaar waren, want ze liepen langs de tafels met een soort schoolbord, waarop de menus geschreven waren. Ik kan me niet voorstellen dat ze dit straks blijven doen tijdens de drukke tijd, niet echt handig. Maar we konden wel heel makkelijk bestellen hoor. Je kunt vis, vlees en vegetarisch bestellen. En voor zowel lunch als diner kun je een compleet menu bestellen.
Ik heb voor deze lekkere Lobster soep gekozen als voorgerecht. Geen echte Lobster in de soep, maar de smaak van Lobster en met kleine garnaaltjes.

En als hoofdgerecht, de ontzettend lekkere Sashimi en Sushi, die ik je echt kan aanraden:

Ik heb niet van alle gerechten van mijn tafelgenoten foto’s gemaakt, maar de Tuna pasta die mijn schoonzus uitgekozen had zag er toch ook wel heel lekker uit (en hij smaakte ook goed!). Dus nog een fotootje van het eten dan:

De Harbour Club Ibiza is niet alleen een restaurant, maar sinds vorig jaar ook een beachclub. Het restaurant ligt aan het strand, dus op zich ook wel een logische keuze om er nog een beachclub gedeelte aan vast te maken. Het ziet er top uit, met mooie ligbedden. Je kunt ook eten en drinken bestellen. De prijzen voor de ligbedden vind ik nog wel meevallen in vergelijking met een aantal andere beachclubs op Ibiza.

Als je naar de Harbour Club wil dan zou ik wel even reserveren, zowel voor het restaurant als voor de Beachclub. Je kunt de info hier op dit kaartje vinden:

Ik hoop dat je net zo van deze heerlijke hotspot zult genieten als wij! Wij komen de volgende keer zeker weer eten..

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 62 times, 1 visits today)

Geef een reactie