Ontwerp project bag voor Yarn and Colors

Eindelijk mag ik jullie dan mijn ontwerp laten zien dat ik gemaakt heb, een projectbag voor Yarn and Colors. Ik heb deze projectbag ontworpen voor het lookbook van juni. Mijn allereerste ontwerp voor een yarn merk en ik ben me er toch een partijtje trots op!

Ergens in februari werd ik benaderd door Y&C of ik zin had om een ontwerp te maken voor een van hun lookbooks. Nou dat had ik natuurlijk wel. Maar ik moest er toch even over nadenken, het zou me best veel tijd kosten en met al het klussen, werken, webshop en alle andere dingen waar ik mee bezig ben is het altijd lastig om wat extra tijd te vinden. En kan ik dit wel, zo’n ontwerp maken, toch heel iets anders dan voor je eigen webshop iets verzinnen. Maar het gaf ook mooie kansen, ik wil al heel lang mijn ontwerpen gaan publiceren (op Ravelry) en door het maken van dit ontwerp voor Y&C kon ik er al even aan proeven hoe het is om een patroon helemaal uit te schrijven en te werken met iemand die mijn project zou testen. Daarnaast zou er natuurlijk iemand van Y&C zijn die mijn project beoordeeld, wat dan weer wat zekerheid gaf. Dus na er goed over nagedacht te hebben, ben ik vol in het avontuur gestapt.

Het ontwerp heeft een thema, een Granny square, waarmee een item gemaakt wordt. Ik heb eerst een Granny square ontworpen. Voor degene die hier nog nooit mee gewerkt hebben, dit is een gehaakt vierkant, met daarin vaak een motief verwerkt en diverse steken of kleuren. Nadat de Granny square klaar was ben ik het ontwerp gaan verwerken in een tas en uiteindelijk werd dit een project bag. Ik mocht van Y&C kiezen uit een aantal van hun garens die voor het lookbook geselecteerd waren. Ik heb hierbij gekozen voor de Baby fabulous. Dit is een zacht garen gemaakt van Katoen en Acryl. Je haakt met naald 4 mm – 5mm en er zijn best wel veel kleurtjes beschikbaar. Voor het patroon heb ik twee kleuren combinaties bedacht. Eentje met als hoofdkleur crèmekleurig en de andere met als hoofdkleur een soort roestbruin. De crèmekleurige heb ik als eerste gehaakt en daarna heeft Victoria te Kloese de tweede versie getest. Bij deze wil ik Victoria dan ook bedanken voor alle suggesties en opmerkingen die eraan bijgedragen hebben dat het patroon helemaal is geworden wat ik voor ogen had.

Ben je ook enthousiast geworden om de projectbag van Yarn and Colors te gaan haken, of wil je meer informatie vinden over het patroon, op de site van Yarn and Colors kun je het patroon hier vinden. Daarnaast verkoopt Y&C ook van allebei de kleuren een kit, dan heb je meteen alle bolletjes en het patroon bij elkaar. Ik hoop dat je net zoveel plezier zult hebben aan het maken van de projectbag als ik heb gehad. En als je wilt kun je me taggen op Instagram met #okariconcepts en/of #cottonandcandles

liefs Claudia

Photocredits: Yarn and Colors

My Socials Okariconcepts

(Visited 52 times, 1 visits today)

Geef een reactie