Playmobil Schilderij

In 2014 heb ik maar heel weinig tijd gehad om te schilderen vanwege mijn studie. Maar er is 1 schilderij wat ik graag aan jullie wil laten zien. De meeste mensen kennen Playmobil en heel veel van jullie zullen er zelfs mee gespeeld hebben toen jullie jong waren.
Sinds ik een zoontje heb, winnen de speelgoedjes steeds meer en meer terrein in ons huis. Nog geen gewone Playmobil, daar is hij nog te jong voor.
Maar toen ik een keer in een speelgoed reclame blaadje zat te kijken, kreeg ik ineens het idee om een schilderij/artwork met Playmobil te maken. Lekker kleurrijk, precies mijn ding.
Snel een leeg canvas doek gepakt en ik ben begonnen met 11 verschillende gekleurde stroken op het doek te schilderen.
Tegelijkertijd (het moest ook drogen), ben ik op zolder eens in M. zijn oude speelgoed gaan zoeken om een paar poppetjes te vinden (haha zonder dat hij het wist, want ik zou natuurlijk geen toestemming krijgen om zijn poppetjes te gebruiken). Helaas had hij er maar een stuk of 10-12, dus eigenlijk niet zo heel veel ( ik had inmiddels uitgerekend dat ik er zeker 300 nodig had).

Mijn broer gebeld, maar die dacht ook niet zoveel te hebben.
Ondertussen vond ik er wel een paar in de aanbieding bij het Kruidvat, maar realiseerde dat dit op deze manier wel een duur schilderij zou worden.
Een van mijn vriendinnen gaf me de tip om naar Cranenbroeck te gaan, een van-alles-wat-winkel hier in het zuiden van het land.
En inderdaad vonden we wat Playmobil, in zakjes, met poppetjes die we zelf nog in elkaar moesten zetten. De prijs was wel ok, alleen konden we niet echt goed zien wat er in de zakjes zat. En aangezien ik het liefst allemaal verschillende poppetjes wilde hebben, durfde ik niet zoveel zakjes mee te nemen.
Thuis probeerden we te ontdekken of we iets van een serie in de codes op de zakjes konden ontdekken. En dat lukt. M. (inmiddels ook enthousiast aan het zoeken) weer terug naar de winkel, waar hij alle zakjes uitstalde op de grond, om de verschillende poppetjes te kunnen vinden. Haha kun je je voorstellen dat hij met al die zakjes in de gang van het speelgoed zat, jammer dat ik er niet bij was en helaas ook geen foto heb. En zelfs een verkoopster ging hem meehelpen om de zakjes uit te zoeken;-)
Dus toen hij thuis kwam hadden we zo’n 100 poppetjes.

Hmm maar nog steeds minimaal 200 te weinig, dus ik moest even een andere strategie bedenken. Ik ben op Marktplaats gaan zoeken. We zijn overal naar toe gereden en elke keer kwam er natuurlijk veel meer Playmobil mee dan dat ik nodig had voor mijn schilderij. Haha Larsman zal zijn ogen uitkijken als hij later 4 wordt en eindelijk met de Playmobil mag spelen die we inmiddels al hebben;-)

Toen ik een paar poppetjes had ben ik begonnen met de poppetjes op het Canvas te naaien, met visdraad. Aan het einde van 2014 was het eindelijk klaar.
Het schilderij hangt aan onze keukenmuur en ik krijg echt super leuke reacties. De reacties zijn ook echt heel grappig, de meeste mensen hebben nog nooit zoveel poppetjes (331 stuks) bij elkaar gezien. Ik heb van alles, ridders, clowns, soldaten, Beach boys, Maxima en Willem-Alexander (zie foto boven), Sinterklaas, de Kerstman etc. en natuurlijk samen met de poppetjes van M. Ik hoor hem soms trots tegen zijn vrienden zeggen dat zijn oude poppetjes er ook tussen hangen;-).

Liefs Claudia

My Socials Cakesandpumps

(Visited 39 times, 1 visits today)

Geef een reactie