Go Back

Havermout koekjes met kaas en basilicum

Cakesandpumps
Recept voor 12 koekjes van havermout, oude kaas en basilicum. Naar een recept van uitpaulineskeuken.nl
Servings 12

Equipment

  • Oven

Ingredients
  

  • 75 gram biologische Havermout
  • 75 gram Geraspte Oude kaas
  • 1 ei
  • 25 gram Kokos olie biologisch, geurloos
  • 1 tl. Basilicum gedroogd uit een potje
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Bakpapier

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de havermout, de geraspte kaas, de basilicum en het ei in een kom.
  • Voeg de kokos olie in hele kleine stukjes toe of zorg dat de kokos olie een beetje verwarmd is, bijvoorbeeld heel even een beetje warm laten worden in een pannetje. Let hierbij wel op dat je dan je handen niet verbrand en dat je een klein beetje meer olie pakt omdat er natuurlijk altijd wat in je pannetje achterblijft.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Ik heb van de peper wat meer toegevoegd, omdat ik van lekkere pittige koekjes houd.
  • Mix alle ingrediënten met de hand tot een bal. Maak hier 12 kleine balletjes van die je goed verspreid op het bakpapier op een bakblik legt. De balletjes daarna voorzichtig plat duwen tot er een koekjes vorm ontstaat.
  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven op bakpapier.
  • Haal daarna de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Ik haal de koekjes altijd met de kaasschaaf uit de oven, dan kan je er lekker makkelijk onder komen.