Go Back

Witte asperges met ham, ei en aardappelen

Cakesandpumps
Ze noemen witte asperges “het witte goud”, zo lekker vinden mensen ze. Recept voor witte asperges met eieren, ham en aardappelen.
Servings 2

Ingredients
  

  • 500 gram Witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 gram Gegrilde achterham in plakjes
  • Aardappelen naar eigen smaak voor 2 personen

Instructions
 

  • Kook de aardappelen. Dit gerecht is ook lekker met aardappel puree, dus kook de aardappelen zo lang als je denkt dat nodig is voor jouw keuze.
  • Schil de asperges met een dunschiller. Je kunt de groente koken in een speciale asperge pan waarin de asperges rechtop staan. Ik gebruik meestal mijn stoomoven, hierbij blijven de asperges veel beter van smaak. Maar niet iedereen zal een stoomoven hebben, dus dan is een asperge pan een goede tweede optie;-)
  • Kook de 4 eieren tot ze hard zijn.
  • Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes. Ik gebruik meestal een eiersnijder om ze te snijden. Eerst de ene kant op daarna ei draaien en nog een keer snijden. Daarna in een kom verder prakken met een vork, zodat je stukjes nog kleiner worden.
  • Leg de asperges op een bord en garneer de eieren, de ham en de aardappelen of puree er omheen.
  • Je kunt bij de asperges ook een sausje eten, zoals een botersaus of pepersaus. Heerlijk hoor, maar dan wordt dit gerecht meteen wel weer een calorie bom. Reden genoeg om dat maar weg te laten, zeker als je net zoals wij wekelijks asperges eet.