Go Back

Cocktail Friday: Caipirinha

Cakesandpumps
De meest beroemde cocktail uit Brazilië voor Cocktail Friday, de Caipirinha. Met Cachaca, Rietsuiker en limoen.
Servings 1

Ingredients
  

  • 50 ml Cachaça
  • 2 tbsp Rietsuiker
  • Limoen
  • Gecrushed ijs
  • Schijfje limoen als decoratie

Instructions
 

  • Was eerst de limoen en rol de limoen daarna een beetje. Hierdoor komt het sap wat beter vrij. Snijd de limoen in 4 delen en doe deze delen in een glas.
  • Hier overheen strooi je de rietsuiker.
  • Crush nu met een stamper de lemon en de rietsuiker, zodat de limoensappen vrij komen. Pas wel op dat je niet teveel stampt, anders kan de caipirinha snel te zuur worden.
  • Doe daarna het gestampte ijs over de limoenen, totdat het glas helemaal vol is.
  • Giet over het gestampte ijs de cachaça en roer met de lepel door de mix, zodat de ingrediënten met elkaar mengen.
  • Als decoratie kun je een schijfje limoen op de rand van het glas doen